Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 199
Może mi ktoś wytłumaczyć co obecna władza w Warszawie wyprawia? Wszędzie podwyżki a teraz chcą dowalić 1200 zł na drugie auto dla mieszkańców.. Ja rozumiem, że można Pisu nie lubić i głosować, żeby nie doszli do władzy, ale tak tragicznie jeszcze nie było i jestem mega rozczarowany.

#warszawa #podatki #po
  • 274
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@daox:

Przecież to mieszkańcy chcą jeść, a nie wołominianie na dorobku!!

wołominianin na dorobku się kłania xD

Stawki za parkowanie w Warszawie są
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Leniek: Oczywiście, że nie jest wyjątkiem i podejrzewam, że w innych miastach są jeszcze większe absurdy a których jeszcze nie mamy.
  • Odpowiedz
@luki201: Niech sobie znajomy kupuje mieszkanie z garażem, a nie liczy na sępa, że zaparkuje na ulicy.

Miejsca w centrum jest znikoma ilość i posiadanie w takich warunkach więcej niż jednego pojazdu powinno być obciążone dodatkowymi kosztami. Btw. nie oszukujmy się 1200zl rocznie to są jakieś grosze i jeśli komuś to nie pasuje to może wyprowadzić się do innej strefy albo zrezygnować z drugiego samochodu. Ludzie tam potrafią mieć 4
  • Odpowiedz
@leoha placisz czynsz za mieszkanie. Musiales je kupic za wielki wor hajsu. Placisz wysokie podatki. I nagle ktos robi podwyzke oplaty parkingowej i kilka tys procent, a dla ciebie to jest ok. Polacy zawsze beda jeb0ani w dupala i jeszcze beda sie z tego cieszyc
  • Odpowiedz
@luki201: Wiadomo, że 99% wątków dotyczących Warszawy na wykopie komentują ludzie, którzy to miasto widzieli tylko w wiadomościach tvp, ale bardzo to przykre, że w większości tych wywodów przoduje podejście pt. sranie na chodnik prawem nie towarem, mnie się należy i jestem kurła kimś!!!, więc postawię dej mnie miejsce na pięć golfów od niemca pod m1 po babci w centrum i jeszcze przestrzeń na grilla i koksownik do palenia śmieciami
  • Odpowiedz
@Leniek k--w!a nastepny co lyka po same kule propagande. Problem jest z drastycznie zmniejszonym wplywem z pit, cit, ogromnymi doplatami do zbior kkm itd, a nie dlatego, ze kaczor w kominiarze napadl na skarbiec stolicy.
  • Odpowiedz
@luki201: tak z ciekawości. Ile kosztuje miejsce postojowe w podziemnym w nowym budownictwie? W Krk około 25k plus comiesięczna opłata ok 20zl.
25.000/100zl/12msc=21 lat. Czyli można powiedzieć, że prywatne miejsca się spłacają 21 lat przy obecnych stawkach.

A zakładając że z 50k, to masz amortyzację jeszcze dłużej, i tu mowa o prywatnym, a nie zajmowaniu przestrzeni publicznej.

Przykre są te wzrosty, ale jestem w stanie je zrozumieć, szczególnie że metra
  • Odpowiedz
trolle polityczne zalały ten wątek jak g---o z Czajki Wisłę

@prnppp: sam jestes troll. Do tego miejski pasożyt, ktory chce miec ladne miasto ale grosza z kieszeni nie da. Budzet miasta sie nie spina to kasowane sa rozne przywileje, proste, nie? Lepiej zaczac od kasowania tych zbednych jak np ryczalt na abonament parkingowy niz obcinac dotacje przedszkolom i szkolom
  • Odpowiedz
@luki201: Po pierwsze utrzymaj tak wielkie miasto, po drugie utrzymaj 50% ludzi, którzy nie pracują w tym mieście tylko pobierają 500+. Po trzecie walcz z oczyszczalnią ścieków, gdzie idą miliony, a tak naprawdę nic się nie dzieje, bo to chyba jakiś januszex. Po czwarte walcz z PiS-em, który nie tylko w Warszawie, ale wielu miastach naszego kraju sam składa propozycje podwyższania podatków, a głosuje przeciw. PiS robi rozpierduchę w każdym
  • Odpowiedz