Wpis z mikrobloga

opłata niech obejmie całe miasto

@luki201: przeciez ta spp jest smiesznie mala, da sie ja przejsc w godzine z jednego konca na drugi. Chodzi o to, kapusciany glabie, by auta nie #!$%@? kazdego wolnego skrawka w srodmiesciu. Gdybym mogl glosowac to chetnie bym podniosl oplate do 6zl/h, zreszta jak mam jechac do centrum to wybieram metro lib tramwaj bo nie widzi mi sie szukanie miejsca w strefie zastawionej przez samochody ruszane
mieszkańcy już płacą podatki. W takim bądź razie bądźmy konsekwetni i opłata niech obejmie całe miasto. Wtedy będzie można uznać to za jeden z podstawowych kosztów

@luki201: mieszkancy placa podatki z ktorych finansowane sa rozne potrzeby, np szkoly. Uwazam iz np wydatki na twoja edukacje zostaly zmarnowane ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak po polsku, jak masz placic to niech wszyscy placa, nie?
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@lukaszzz: jak mogą być rozszczeniowi ludzie, którzy budują od lat to miasto i płacą tutaj podatki? To jest właśnie dosranie mieszkańcom tak samo jak planowany podatek od deszczu, który można potraktować jak katastralny, który pewnie też się pojawi.
mieszkańcy już płacą podatki.

@luki201: Dokładnie tak. I widać na każdym kroku jak jak domagają się szerszych chodników, więcej zieleni, parków, ochrony przed smogiem, budowy metra, tramwaju, budowy nowych szkół i wielu innych rzeczy za swoje podatki. Samochód to nie jest jedyna potrzeba mieszkańców, a to właśnie samochody pochłaniają olbrzymią część miasta i ludzie domagają się bardziej sprawiedliwego podziału tej przestrzeni, bo przecież nie każdy ma auto.

W takim bądź razie
@luki201: Może mi ktoś wytłumaczyć co obecna władza w Warszawie wyprawia? Wszędzie podwyżki a teraz chcą dowalić 1200 zł na drugie auto dla mieszkańców.. Ja rozumiem, że można Pisu nie lubić i głosować, żeby nie doszli do władzy, ale tak tragicznie jeszcze nie było i jestem mega rozczarowany.

#warszawa #podatki #po (https://www.wykop.pl/wpis/52782675)

Jakby Ci to powiedzieć, sprzedaj jeden z samochodów i tyle, jeżeli stówka miesięcznie tak mocno zubaża we warszawce
@suqmadiq2ama:

@barnejflinston: @Stepanakert: ale wy chyba nie zdajecie sobie sprawy, że tu chodzi o możliwość parkowania na ulicy pod swoim domem? Możliwość to nie jest też gwarancja, że na pewno zaparkujesz bo to nie jest przypisane miejsce postojowe.

@luki201: pod swoim domem masz swój prywatny parking więc nieładnie że chcą pinionszki

No chyba że masz swój blok i mieszka tam ktoś jeszcze komu zajmujesz miejsce parkingowe?
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Leniek: Dużo w tym prawdy, ale większość tutaj twierdzi, że to dla naszego dobra a zwłaszcza najwiecej mają do powiedzenia Ci co nie mieszkają w płatnej strefie albo w ogóle nie są z Warszawy..