Aktywne Wpisy
Cinoski +313
Po 7 godzinach czekania na sorze przyjęli do szpitala mamę różowej po zawale ze znaczną niepełnosprawnością.
Przestaje mnie dziwić popularność znachorów.
Przestaje mnie dziwić popularność znachorów.
TeselACC +459
Dopiero dzisiaj dowiedziałem się że #pdk nie znaczy padaka tylko pozdro dla kumatych. Używałem tego źle przez lata. Wychodzi na to że ewidentnie nie jestem kumaty. Ale za to wiele wiadomości nagle nabralo sensu
#pdk #wstydliwewyznania #lepiejpoznonizwcale
#pdk #wstydliwewyznania #lepiejpoznonizwcale
#warszawa #podatki #po
@luki201: przeciez ta spp jest smiesznie mala, da sie ja przejsc w godzine z jednego konca na drugi. Chodzi o to, kapusciany glabie, by auta nie #!$%@? kazdego wolnego skrawka w srodmiesciu. Gdybym mogl glosowac to chetnie bym podniosl oplate do 6zl/h, zreszta jak mam jechac do centrum to wybieram metro lib tramwaj bo nie widzi mi sie szukanie miejsca w strefie zastawionej przez samochody ruszane
@luki201: mieszkancy placa podatki z ktorych finansowane sa rozne potrzeby, np szkoly. Uwazam iz np wydatki na twoja edukacje zostaly zmarnowane ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak po polsku, jak masz placic to niech wszyscy placa, nie?
@luki201: Dokładnie tak. I widać na każdym kroku jak jak domagają się szerszych chodników, więcej zieleni, parków, ochrony przed smogiem, budowy metra, tramwaju, budowy nowych szkół i wielu innych rzeczy za swoje podatki. Samochód to nie jest jedyna potrzeba mieszkańców, a to właśnie samochody pochłaniają olbrzymią część miasta i ludzie domagają się bardziej sprawiedliwego podziału tej przestrzeni, bo przecież nie każdy ma auto.
#warszawa #podatki #po (https://www.wykop.pl/wpis/52782675)
Jakby Ci to powiedzieć, sprzedaj jeden z samochodów i tyle, jeżeli stówka miesięcznie tak mocno zubaża we warszawce
@luki201: pod swoim domem masz swój prywatny parking więc nieładnie że chcą pinionszki
No chyba że masz swój blok i mieszka tam ktoś jeszcze komu zajmujesz miejsce parkingowe?
@luki201: Mnie stać, są kraje z mniejszymi opłatami nikt nie trzyma - w londynie pewnie będziesz miał taniej