Wpis z mikrobloga

Wstyd mi za polską policję. Pomyśleć, że do niedawna chciałem zostać jednym z nich. Zostałem zabrany z własnego domu, zakuty w kajdankach z tyłu i wyprowadzony na klęczkach do radiowozu jak jakiś kryminalista. Za co? Za nieodebrane listu od prokuratury zalecające mi stawienie się na badanie psychiatryczne dotyczące postępowania, w którym jestem oskarżony o coś, czego nawet nie zrobiłem. Spędziłem 48 godzin w areszcie na łóżku z betonu przy otwartym oknie, w zasikanym kocu i diecie składającej się z dwóch parówek na dzień. Nie wyjaśniono mi moich praw i na jakiekolwiek słowa sprzeciwu kazano "zamknąć mordę bo Ci z--------ę!". Potem zawlekliście mnie jak recydywistę z twarzą skierowaną w dół i kajdankami z tyłu bez bluzy i sznurówek butach (bo przecież mógłbym się powiesić..) do psychiatry sądowego. Po wszystkim powiedzieliście przez radio, że "wasza robota tu się kończy". Jeszcze mieliście czelność spytać się mnie czy nie wiem nic o dilerach na moim osiedlu. Serdecznie nie pozdrawiam. Jesteście dokładnie tacy, jak was opisują. #policja
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 88
@Domelus: dlaczego nie odebrałeś listu? Myślałeś, że problem zniknie jak tego nie zrobisz? I na którym komisariacie jest betonowe łóżko bo tego to nie widziałem jeszcze.
  • Odpowiedz
@BajerOp: Byłem w delegacji poza granicami swojego miejsca zamieszkania przez kilka miesięcy. Betonowe łózka mają w Zawierciu. Prokuratura najwyraźniej uznała, że forma listowna jest jedyną z działających na świecie form komunikacji z interesantem. Teraz wyobraź sobie, że jedziesz na wakacje i takie coś Cię spotyka.
  • Odpowiedz
@Domelus:
nie przez przypadek mają opinie taką jaką mają
Ja z nimi miałem do czynienia gdy donosiłem i składałem zeznania na komisaracie przy różnych okazjach. Ale to jest taki system który zmiata z planszy zawodników którzy wierzą w jakiekolwiek mrzonki o sprawiedliwości policji lub sądów
  • Odpowiedz
  • 27
@Domelus: prokuratura działa tylko w granicach prawa więc mogą zawiadamiać tylko listownie.

To byłyby długie wakacje, dwa nieudane dostarczenia są uznawane za doręczone czyli to jest najmniej półtora miesiąca.

Papugę sobie załatw.
  • Odpowiedz
  • 34
@sz__po: czyli jest z ciebie dobry chłopaczyna z osiedla, ale co robisz na wykopie? Za zimno żeby okrasc słabszego dziś?

A do policjanta to mi daleko, za to wiem, że cele są pełne niewinnych, a jak cię oblatuje strach i nienawiść do policji to proste, że masz za uszami więcej niż chcesz opowiedzieć mamie przy cieście.
  • Odpowiedz
@BajerOp: " jak cię oblatuje strach i nienawiść do policji to proste, że masz za uszami więcej niż chcesz opowiedzieć"

Policjanci to bardzo czesto taki uje jak ty, nawet jak nim nie jestes(policjantem oczywiscie) to nadajesz sie do polskiej milicji jak ta gnida ze zdjecia!

Tutaj masz prawilna policyjna mordke, ktora zawsze przestrzega prawa na ktorego strazy stoi...
eARLq3 - @BajerOp: " jak cię oblatuje strach i nienawiść do policji to proste, że mas...

źródło: comment_1602622104Gq0b2xxMdcCysJIm5dsi0k.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Domelus: mnie w ten weekend wywiezli do lasu, bo nagralem ich "interwencje". Po godzinie znecania sie gazem i kopania udalo im sie dostac moj pin i usuneli film. Po wszystkim dostalem mandacik na 500zl. Oni sa totalnie bezkarni..
  • Odpowiedz