Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
#perfumy
Przyszedł dziś do mnie Writer, który ma być klonem Dior Sauvage. Całkiem dobrze wywiązuje się z tego zadania. Jednak w paczce otrzymałem też próbkę Writer Gold, którego jak na razie nie jestem w stanie odróżnić od Azzaro Wanted. Jutro przeprowadzę próbę i jeśli ten Writer Gold będzie trwały - trafia do mojej szafki.

W paczce był też Writer Aviation(?) Nie wiem czy jest to klon czy też autorski zapach, ale mi nie podszedł.
Ra_fau - #perfumy 
Przyszedł dziś do mnie Writer, który ma być klonem Dior Sauvage. C...

źródło: comment_1602586547vCieDIA0LOo6zdTdfUkXyY.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@uwielbiamnalesniki: no to widzę, że Writer Gold wygląda tak samo jak ten Writer na zdjęciu po lewej, tylko jest złoty. Zaskoczyła mnie nakrętka na magnes, fajne to ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Ra_fau: @uwielbiamnalesniki:
Mam próbkę Golda. Parametry ma co dość mocarne, po 4 godzinach na ręce był dalej mocno wyczuwalny z pewnej odleglości. A trwałość na skórze dużo dłużej. Nie robiłem globala.

Robiłem porównanie trwałości z Writer White - White po 4 godzinach znika ze skóry, a Gold się dalej mocno trzymał.
  • Odpowiedz
@Ra_fau:
Gold jako zamiennik Azzaro to chyba dobry wybór, jeśli lubisz. Zrób globala z tej próbki, porównaj z Azzaro i bierz lepszy (tzn tańszy ;))

Nie, nie znam. Z trio Writer tylko White mi się podoba, ale parametry ma skandalicznie marne, więc nie warto.
  • Odpowiedz
Znasz coś jeszcze z Writera godnego polecenia?

@Ra_fau: Yves de Sistelle (producent Writera) robi jeszcze Ivanhoe, czyli klona Terre d'Hermes, który kosztuje 40zł na allegro i ma całkiem niezłe recenzje, ale nie testowałem go jeszcze, więc się nie wypowiem
  • Odpowiedz
@Eustachiusz: @Ra_fau:
Ale są jeszcze inne Writery poza tymi trzema, myślałem że o to chodziło OPowi.

Ivanhone miałem, to taki gorszy jakościowo Fattan, poważnie, gdy używalem.ich osobno z duza przerwa między sobą to wydawały się identyczne. A jak używałem Fattana ostatnio 2 dni z rzędu i po silce wrzuciłem Ivanhoe to czułem różnice w jakości. Ale dalej uważam że za 40zl to Ivanhoe to niezły zapach.
  • Odpowiedz