Aktywne Wpisy

dawid-hopek +13
źródło: temp_file7759087669105558045
Pobierz
Brazylijczyk1 +182
. Ciekawostki o Brazylii i Brazylijczykach część III i ostatnia
-Brazylia została odkryta w 1500 roku
- jej nazwa pochodzi od drzewa brezylki używanej do produkcji barwnika
- jej flaga pochodzi od sztandaru portugalskiej rodziny królewskiej
- napis na fladze oznacza,,porządek i rozwój”
-Brazylia została odkryta w 1500 roku
- jej nazwa pochodzi od drzewa brezylki używanej do produkcji barwnika
- jej flaga pochodzi od sztandaru portugalskiej rodziny królewskiej
- napis na fladze oznacza,,porządek i rozwój”
źródło: IMG_3062
Pobierz

Przyszedł dziś do mnie Writer, który ma być klonem Dior Sauvage. Całkiem dobrze wywiązuje się z tego zadania. Jednak w paczce otrzymałem też próbkę Writer Gold, którego jak na razie nie jestem w stanie odróżnić od Azzaro Wanted. Jutro przeprowadzę próbę i jeśli ten Writer Gold będzie trwały - trafia do mojej szafki.
W paczce był też Writer Aviation(?) Nie wiem czy jest to klon czy też autorski zapach, ale mi nie podszedł.
źródło: comment_1602586547vCieDIA0LOo6zdTdfUkXyY.jpg
Pobierz@Ra_fau: mam wanted by night - jak zwykły wanted ma się do niego, wiesz może?
Komentarz usunięty przez autora
Mam próbkę Golda. Parametry ma co dość mocarne, po 4 godzinach na ręce był dalej mocno wyczuwalny z pewnej odleglości. A trwałość na skórze dużo dłużej. Nie robiłem globala.
Robiłem porównanie trwałości z Writer White - White po 4 godzinach znika ze skóry, a Gold się dalej mocno trzymał.
Gold jako zamiennik Azzaro to chyba dobry wybór, jeśli lubisz. Zrób globala z tej próbki, porównaj z Azzaro i bierz lepszy (tzn tańszy ;))
Nie, nie znam. Z trio Writer tylko White mi się podoba, ale parametry ma skandalicznie marne, więc nie warto.
@Ra_fau: Yves de Sistelle (producent Writera) robi jeszcze Ivanhoe, czyli klona Terre d'Hermes, który kosztuje 40zł na allegro i ma całkiem niezłe recenzje, ale nie testowałem go jeszcze, więc się nie wypowiem
Ale są jeszcze inne Writery poza tymi trzema, myślałem że o to chodziło OPowi.
Ivanhone miałem, to taki gorszy jakościowo Fattan, poważnie, gdy używalem.ich osobno z duza przerwa między sobą to wydawały się identyczne. A jak używałem Fattana ostatnio 2 dni z rzędu i po silce wrzuciłem Ivanhoe to czułem różnice w jakości. Ale dalej uważam że za 40zl to Ivanhoe to niezły zapach.
źródło: comment_1602656818qhNP7YDZM0idM9eR4oFk0e.jpg
Pobierz