Wpis z mikrobloga

@keds: i bardzo dobrze

smutna prawda jest taka że wielu nauczycieli nie nadaje się do tego zawodu, a słabe płace powodują tylko selekcję negatywną - zostają najsłabsi, którzy nie potrafią znaleźć lepiej płatnej pracy.

• Odpowiedz
  • 40
@Matik2137 Przez lata edukacji nie poznałem nauczyciela, któremu mógłbym zawdzięczyć jakieś osiągnięcie w życiu, za to mogę zarzucić wielu tłumienie mojej kreatywności.
  • Odpowiedz
@DarkSoul667: prowadziłem własne szkolenia, brałem udział w szkoleniach, meetupach, wykładach - wielu ludzi się do tego nie nadaje; zwłaszcza że mówimy tu o pracy z młodzieżą. Wielu nauczycieli nie nadaje się do nauczania czegokolwiek, mają braki nawet w przedmiotach których uczą, dodatkowo beznadziejne cechy charakterologiczne, brak warsztatu, czy autorytetu. No i tradycyjne rządzenie strachem, jak za komuny.

A selekcja negatywna to bardzo bolesny fakt - ktoś kto jest dobrym nauczycielem,
  • Odpowiedz
@Matik2137: A ja powiem coś niepopularnego. Przez wszystkie lata edukacji miałem ogromne szczęście do nauczycieli. Byli wymagający i trzeba było zapierniczać, ale jednocześnie to byli wspaniali ludzie z pasją. Dzięki ich pracy spełniłem swoje marzenia. Chwała im na wieki!
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Matik2137: wiem, że fejk, ale to smutna prawda o polskiej edukacji. Jak czytam tutaj posty, że w szkole powinni uczyć tego akcji tamtego to zawsze wspominam w takim wątku, co szkoła zrobiła z czytelnictwem.

Ja na swojej drodze spotkałem jednego nauczyciela z pasją, któremu zawdzięczam znajomość angielskiego.
  • Odpowiedz