Wpis z mikrobloga

Omatko dlaczego prawie wszyscy tak beznadziejnie mówią po angielsku? Sam jestem germanistą, ale wstyd by mnie było aż tak beznadziejny poziom angielskiego mieć gdziekolwiek, a co dopiero w telewizji xD
#topmodel
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@soronprfbs: polska to tskie zadupie jesli chodzi o angielski. Ja mam 22 lata i mnie z podstawowce i gimnazjum i liceum uczyli niemieckiego jako glowny jezyk.

W gimbazie i podbazie nikt nie zwracal wcale uwagi na wymoge. A z angielskiego to nawet nie cwiczylismy mowienia xD
  • Odpowiedz
  • 0
@Arveit osobiście nie wyobrażam sobie jak w dzisiejszym świecie można funkcjonować bez znajomości angielskiego. Z drugiej strony nie chciałem zabrzmieć jak zakompleksiony Polak, przepraszam xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@AnalnyNiszczyciel: po niemiecku tez nie umiem za bardzo xD w liceum od pierwszych zajec bylo j-----e za wymowe. Pierwszy raz podswiadomie wyrobilem sobie lek do nauczycielki xD

Juz po tym zaczalem sie przestawiac na angielski ale mam takie braki w podstawach i wymowie
  • Odpowiedz
  • 2
@NewBlueSky Co ciekawe w polskiej edukacji dość dużo czasu poświęca się na język angielski, jednak jego nauczanie jest mało efektywne, kompletnie nie przygotowuje ucznia do posługiwania się tym językiem w realnych sytuacjach życiowych, czy aby móc zrozumieć Anglika. Sytuacja z językiem niemieckim wygląda niestety podobnie. Obecnie w szkołach jego znaczenie jest jednak zdegradowane, bo uczą się go dopiero od siódmej klasy. Sam zajmuje się tym językiem zawodowo i niestety muszę przyznać,
  • Odpowiedz