Wpis z mikrobloga

Mam tuner zgemma h2s z #enigma2 . Chciałbym pogorszyć rozdzielczość streamowanego obrazu na PC. PC jest dosyć wiekowy i nie radzi sobie z kanałami HD i VLC. Wystarczyło by 720p i niższy bitrate.
#iptv
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Miecz12: a co da mi ten droższy więcej? z podwójnej głowicy nie bede korzystal. Czy bedzie działał szybciej? mieł więcej funkcji? Bo moze nie warto doplacac. transkodowanie bedzie dzialac tak samo na obu?
  • Odpowiedz
@M4rcin: tak, będzie działać tak samo - bez problemu, droższe dają ci więcej głowic, h7 np masz 2x dvb-s2x + 1dvb-t/c, więcej pamięci wewnętrznej i chyba ehternet 1gb, do tego moduły CI, czy czytnik kart, usb 3, czy też slot na dysk 2.5 cala

ale jeśli masz zamiar tylko dekodować chińczyka, czy kogokolwiek innego i transkodować to tych funkcji raczej nigdy nie użyjesz (no może poza dyskiem, który równie dobrze
  • Odpowiedz
@M4rcin: A i jeszcze, jedyne do czego bym powiedział ze jest sens dopłacić, to ewentualnie do h9 twin, z racji podwójnego gniazda CI+, no ale to też tylko jeśli byś kiedykolwiek planował kupować normalny abonament...

Tylko to też jest dość dyskusyjne, bo patrząc na to jak rozwijają się zabezpieczenia, to te moduły, jeśli sharowanie by zdechło całkowicie, prawdopodobnie będą już niezbyt aktualne
  • Odpowiedz
@M4rcin: no ciężko ocenik jaka to konkretnie, ale jeśli już używałeś wcześniej w boxach z enigmą, to w tym też powinna działać, tylko to nie tak że włożysz i od razu będzie śmigać, będziesz musiał sobie to skonfigurować, a jeśli to jest moduł CI+, to stare moduły chyba są tylko jednostrumieniowe, czyli będziesz mógł tylko oglądać/nagrywać jeden kanał naraz
  • Odpowiedz
@Miecz12: wiesz moze jak odpalic trankodowanie? ustawilem jakosc PAL, bitrate na 100 i dalej mam w vcl fullhd w info kodeku... nie widac pogorszenia jakosci
  • Odpowiedz
@Miecz12: nie działa cała lista z openwebif, dzialaja tylko pojedyncze programy. Sama lista wdziala w fhd, ale po zmianie ktora poleciles poprzez notepad kanaly sie juz nie odtwarzaja
  • Odpowiedz