Aktywne Wpisy
#praca #pracait #programista15k #pracbaza
Mam wrażenie, że od kiedy rozpoczął się u mnie okres 3 miesięcy wypowiedzenia to już nikt nie zaprasza na rekrutacje. 6k brutto QA here. Gnije jak rozmawiam ze znajomymi o zarobkach w branży i nie są w stanie uwierzyć w moją stawkę. Jednocześnie nie mogę się wyrwać z tego gówna nie ważne jak mocno się staram. Warto w ogóle jeszcze
Mam wrażenie, że od kiedy rozpoczął się u mnie okres 3 miesięcy wypowiedzenia to już nikt nie zaprasza na rekrutacje. 6k brutto QA here. Gnije jak rozmawiam ze znajomymi o zarobkach w branży i nie są w stanie uwierzyć w moją stawkę. Jednocześnie nie mogę się wyrwać z tego gówna nie ważne jak mocno się staram. Warto w ogóle jeszcze
Pan_Slon +46
Moja była żona w tajemnicy wyjechała z dziećmi…nie wiem gdzie, ona nie chce nic powiedzieć, dziadek jakieś bzdury opowiada.
Po kilku godzinach i obdzwoniu przewoznikow/lotow, wiem ze poleciała do Bułgarii, po za granice Polski, czekam właśnie na komisariacie na formalne zgłoszenie z art.211k.k nt możliwości popełnienia przęstepstwa.
#!$%@? jeszcze jej ojciec czyli dziadek jej w tym pomaga
Nie wiem co jej #!$%@?…
#logikarozowychpaskow #rodzicielstwo
Po kilku godzinach i obdzwoniu przewoznikow/lotow, wiem ze poleciała do Bułgarii, po za granice Polski, czekam właśnie na komisariacie na formalne zgłoszenie z art.211k.k nt możliwości popełnienia przęstepstwa.
#!$%@? jeszcze jej ojciec czyli dziadek jej w tym pomaga
Nie wiem co jej #!$%@?…
#logikarozowychpaskow #rodzicielstwo
Taka sytuacja:
1. Chcę wynająć mieszkanie.
2. Żeby wynająć mieszkanie musisz mieć proof of work (taka umowa o pracę).
3. Idę do pracy.
4. Żeby iść do pracy musisz mieć proof of adress (potwierdzenie że mieszkasz w uk mniej więcej).
5. Błędne koło. Mało tego. Żeby pracować musisz mieć konto w banku.
7. Żeby mieć konto w banku musisz mieć proof of adress adres w UK.
8. #!$%@?
9. Miesiąc temu ukradli mi motocykl burnley.
10. W tym tydoniu ktoś zabił i spalił dwa ciała w Burnley.
11. Szóstego punktu nie ma.
#emigracja #pracaspawaczamnieprzeistacza
#zycie
@Rezonator: przeciez mozna dostac prace bez adresu
A juz napewno nie trzeba miec konta w banku zeby zaczac prace.
Powyzsze jest poparte doswiadczeniem.
Poza tym że nikt nigdy do pracy (ani agencję, ani żaden z kontraktów tj. umów o pracę) nie pytał o proof of adress
@Rezonator: To podaj im ten adres „booking” cokolwiek to jest, skoro tam mieszkasz. Przecież nic innego im nie możesz podac. Nie musisz pracować żeby mieć konto w banku, ale adres kontraktowy, zamieszkania już tak.
@Rezonator: szukaj od prywatnego landolorda, albo w innej agencji
U mnie też w niektórych wymagano, ale nie było problemem znaleźć takiego mieszkania gdzie nie było to wymagane. Chciano za to rent za pół roku z
@Rezonator: Do końca nie rozumie w jakiej sytuacji się znajdujesz bo dokładnie nie napisałeś o co Ci chodzi . Wypunktowałeś tylko jakies wskazówki. Wnioskuje , ze obecnie znajdujesz się na wyspach i masz gdzie mieszkać . Być moze szukasz pracy albo ja dostales, ale
@Rezonator: nie bardzo więc rozumiem co tu robisz ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ja jakbym miał narzekać i mówić jak bardzo źle jest, to bym pojechał gdzie indziej albo siedział w Polsce