Wpis z mikrobloga

Mam okazję zmienić #pracbaza
Teraz zarabiam na czysto 4.5k-5k i w sumie to #!$%@? się bo robotę można skończyć w 2h. Spoko ludzie w pracy gdzie praktycznie dzień w dzień lecimy na piwo i pracują tutaj sami moi dobrzy koledzy i przyjaciele. W czasie wolnym czytam książki i gram na kompie czyli jakieś 6h za które mam płacone xd
Dostałem ofertę pracy za 11k na b2b do firmy gdzie będę team leader'em nowego zespołu i podobno pracy będzie od groma. Nie znam też tych ludzi i nie wiem jak będzie.
#informatyka

Czy zmieniać robotę?

• Zmieniaj Miras 56.1% (55)
  • Nie warto 43.9% (43)

Oddanych głosów: 98

• 22
@V3ntu: Tacy #!$%@? jak opisałeś na swoim przykładzie są bardzo niewskazani na stanowiskach leaderskich.
Natomiast są bardzo przydatni (w rozsądnych ilościach) na stanowiskach, na których trzeba zoptymalizować jakąś pracę, proces itp.
Bo oni robią wszystko żeby ułatwić sobie życie i mieć czas na #!$%@?. Więc z reguły wymyślają bardzo ciekawe rozwiązania, które można potem z powodzeniem zastosować w szerszym zakresie.
@InterferonAlfa_STG no nie wiem, to trochę ponad 8k czyli 2x więcej xd
@YogiYogi pracy jest więcej, tylko ja spinam dupe żeby wszystko z dnia w krótkim czasie. Inni latają na kawki i przerwy a ja napierdzielam ¯_(ツ)_/¯
Tego oczekiwałbym od moich ludzi. Jak się wyrobią to ich sprawa co zrobią z resztą czasu
@V3ntu: to zmien teraz 5k netto uop na 9.5k b2b tu gdzie jestes.
Powinni sie zgodzic, to jest prawie tyle samo.

No i firme rejestrujesz u rodzicow na wiosce albo gdzies daleko po prostu.
Wtedy mieszkanie beirzesz jako koszt, bo nie mozesz jezdzic do innego miasta - miasta klienta i spac codziennie w hotelu (mieszkanie na cele mieszkalne, nie biuro, 100% koszt).
700zl studia informatyka rozumiem? koszt 100%

to masz 1800
@alcest Wiesz, za mega dorosłego się nie uważam. Mam dopiero 22 lata. Mimo to w firmie prowadzę konferencję, sam ogarniam drugi największy projekt firmy i wyszkoliłem już z 10 osób. I żadna osoba która wyszła z pod moich skrzydeł nie narzekała. Uważam się za osobę zorganizowaną i potrafiącą patrzeć na osoby mi podległe jak na ludzi a nie maszyny do robienia tasków. No ale jeżeli twoim zdaniem osoby na takim banalnym stanowisku
@V3ntu: Jak masz okazje to zmieniaj i podnoś swoje kwalifikacje. Dużo osób myśli że jak mają teraz dobrą prace to ten stan będzie trwał do końca świata, przez co nie podnoszą swoich kwalifikacji (bo im jest W TYM MOMENCIE dobrze tam gdzie są), rynek się zmienia co jakiś czas i chyba nie muszę ci dalej mówić co się dzieje z tymi ludźmi
@kafapre: no troche ponad 9 z urlopem.
Ale to jest kwestia tego przeciez ile dni ma miesiac. Poza tym przeciez przy zmianie pracy musi dostac najmniej 15% wiecej zwlaszcza na entry level to i 30%.

To sie potem i tak sprowadza do godzin, dla mnie tam jest do wyciagniecia 65-90zl/h