Aktywne Wpisy

MonazoPL +102
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: monazo-promocje-bankowe
Pobierz
SzubiDubiDu +81
Chciałem tylko powiedzieć, że w Polsce tak około 90% infrastruktury drogowej* nie jest przystosowana pod szybką i wydajną logistykę. Większość ulic, które nas otacza było projektowane za komuny a wtedy jak chłop stanął z furmanką węgla na pół dnia na środku drogi to wszyscy to mieli w dupie bo przez ten czas przejechały 3 samochody a ludzie chodzili głównie po drodze bo chodnik nie istniał albo był krzywy jak uśmiechy naszych polityków.
I
I
źródło: b54621e714c86034f163c48ff2f2cc863c14c9e0334b379fe458167f229f5f43
Pobierz

Aplikacja wyświetlająca listę zdjęć i zdjęcia cz. 2 i cz. 3
Przygotowałem ekran wyświetlający zdjęcia oraz "napisałem" kod do ładowania zdjęć i wyświetlania odpowiednich nazw. Potem jeszcze ustawiłem duży napis na głównej stronie oraz znikający pasek przy oglądaniu zdjęcia.
Teraz rozumiem, że ten część tego kodu z wczoraj to po prostu ustawienia tej tabeli, które muszą być i trzeba to zwyczajnie wykuć. Uwinąłem się z dzisiejszymi zadaniami w miarę szybko, więc podejrzałem co jest na następny dzień i jakoś wyszło, że też to zrobiłem, bo wydawało mi się mało, aby poświęcić temu cały kolejny dzień :> Test podsumowujący ten mały projekt 12/12, ale trzy wyzwania od autora, a szczególnie trzecie dało trochę popalić. Chwilę mi zajęło zrozumienie jak przekazać zmienne z ViewControllera do DetailViewControllera, ale wczytując się kilka razy w podpowiedzi w końcu się udało.
#swift #naukaprogramowania
Uczę się z tym tutorialem
źródło: comment_16015625295Y1uNwiq6DmZV4cUvtXK78.jpg
Pobierzźródło: comment_1601564465PC8NH3dvIoTkrgcLBib6UV.jpg
Pobierzźródło: comment_16015644822fIenZpHgnW4l3DmGFhEU1.jpg
Pobierzźródło: comment_1601564496XkIr0lkUeDubkBtNvVwSPA.jpg
PobierzW linijce 21 i 22 są zbędne. I ogólnie w małym projekcie to działa, ale nie warto się uczyć złych praktyk na dzień dobry :)