@atteint: To kwestia poczucia własnej wartości, wiec polecam Mireczku popracować w pierwszej kolejności nad tym. Jeżeli znasz swoją wartość to nie uwieszasz się na drugiej osobie jak bluszcz tylko masz swoje życie, pasje i zainteresowania, a druga osoba jest jego dopełnieniem, a nie podstawą.
@Gilbert_Prukwa: Sie bedzie czytaniem książek chwalił XD Ale może poczytałbyś coś porządnego, coś, co dokładnie opisuje i wyjaśnia dane mechanizmy, a nie tylko p------i "hurr durr paczcie jakie kobiety zue" ( ͡°͜ʖ͡°)
Czy kobiety uciekają gdy facetowi zależy za bardzo? I tak i nie. Po pierwsze, nikt normalny nie chce być kochany ZA BARDZO. To nie jest zdrowe ani dobre. Taki związek zawsze będzie
@atteint: Po pierwsze trzeba przejść kilka związków i samo to przychodzi a po drugie trzeba kochać siebie najpierw, mieć własne zajawki, być pewnym siebie. Jestem wartościowa osoba sama w sobie a nie dzięki komuś. Jeśli go nie będzie to nadal taka będę. Nie możesz być jednością z druga osoba, nie może być ta druga osoba tez dodatkiem. Musi być partnerem. Słowo klucz to zaufanie:) A zeby zaufać drugiej osobie musisz
@Jakly: Wiadomo, ze specjalnie podkolorowalem na potrzeby gównoburzy, ale w takim razie zaburzonych mamy więcej niz zdrowych. Przeczytałem w samym 2019 200 książkek z pogranicza psychologii. I chwale się, bo mam wiedzę której nie mają ciapy typu Kowixx. Nie mogę bazować wyłącznie na swoim przypadku, bo to za mało. Kochany za bardzo, ale co to ma znaczyć? Zauważ, ze kobiety nie chcą się przyjaźnić z facetami, bo wtedy przestają ich
@Gilbert_Prukwa: mam cię na czarno, więc gdyby mnie @feber: nie zawołał to nawet bym twoich fikołków nie zauważyła xd i nic bym nie straciła. Raz że twoja retoryka ogranicza się od wyzywania mnie i spuszczania się nad tym ile to książek rzekomo przeczytałeś, a dwa że @Jakly: i @SuperSuperSuper: już cię wyjaśnili. A plusy nie są od "lizodupow" (to jest właśnie przykład jaki poziom
@furelsom: wszystko możliwe. Ale jednak źródłem przegrywu jest najczęściej lenistwo, a wytrwanie tych kilku lat w seminarium, a potem wstawanie w niedzielę na 6 do roboty, wymaga pewnego samozaparcia ( ͡°͜ʖ͡°)
@Gilbert_Prukwa: lel, tyle książek, a żadna Ci nie pomogła w rozwoju :) No ale panie erudyto, skoroś taki oczytany to dobrze wiedzieć powinieneś, że umiejętność prowadzenia dyskusji jest w cenie. Co więcej, mając na uwadze, że literature psychologiczną pochłaniasz w tempie ekspresowym (podziwiam, autentycznie - to przynajmniej 3 godziny dziennie na czytanie) powinieneś wiedziec jak działa retoryka. A tu bum, cyk i jedyne, co wychodzi to krętactwo. Autentycznie byłbym zainteresowany
Dokładnie to samo teraz przechodzę, cały rok poświęceń na nic... najgorsze z możliwych rzeczy przywiązać się ogromnie a potem widzieć ją z innym...nie życzę nikomu.
@atteint: to jest trochę paradoks związków ja to przynajmniej tak widzę- najlepiej wychodzi gdy obie strony dają sobie radę same. Osoba która nie potrafi funkcjonować sama zawsze na tym traci i często ta druga strona też. Np. są osoby które mają ogromną potrzebę kontroli drugiej połówki co jednak ostatecznie prowadzi do patologii. Żeby kogoś kochać najpierw z sobą trzeba dojść do ładu, pokochać siebie samego. Brzmi jak banał wiem ale
nie róbcie tego. nigdy.
Czy kobiety uciekają gdy facetowi zależy za bardzo? I tak i nie. Po pierwsze, nikt normalny nie chce być kochany ZA BARDZO. To nie jest zdrowe ani dobre. Taki związek zawsze będzie
A zeby zaufać drugiej osobie musisz
Komentarz usunięty przez moderatora
@Gilbert_Prukwa: to może je przedstaw, bo sam jestem ciekaw.
Autentycznie byłbym zainteresowany