Wpis z mikrobloga

O ile owocowe sosy nie są moją najmocniejszą stroną, (pierwszy raz je robiłem i degustowałem) o tyle kiszonki i sosy a'la tabasco, to istne niebo w gębie i piekło w dupie.
Od lewej:
- mix jalapeno-habanero na sos a'la tabasco (słoik był wypełniony, papryczki pięknie sok puściły)
- fermentowane jalapeno czerwone z dodatkiem habanero
- mix chili (ok 100k shu) na lekki sos a 'la tabasco
- fermentowane jalapeno zielone ponownie z habanero

W poczekalni na pewno będzie kiszone habanero plus samo habanero na sos tabasco. Ultra masakrator czyli kiszone habanero i c.reaper.
No i marynaty. Ale ile tego wyjdzie finalnie to nie wiem, prawdopodobnie dokupię z 10kg papryki :D
#ostrezarcie #gotujzwykopem #chilihead #fermentujzwykopem
picasssss1 - O ile owocowe sosy nie są moją najmocniejszą stroną, (pierwszy raz je ro...

źródło: comment_1600540053rSSG22OdxJRsDr9LOmnzt3.jpg

Pobierz
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

  • 0
@picasssss1 daję na tabasco jakieś 420 g jalapeno i 80 g habanero i na to prawie 4 płaskie łyżki soli. Nie wybuchnie mi butelka jak to zacznie się kisić?
  • Odpowiedz