Wpis z mikrobloga

Jak wam się podoba nowy wygląd #facebook ? Ja jakoś nie mogę się połapać w tym mobilno - chaotycznym pomyśle na layout. Do tego chyba ktoś pożałował kasy na development, bo nawet na firmowym kompie wszystko się ścina.

W praktyce od momentu wymuszenia nowego interfejsu przestałem używać fejsbuka - zresztą i tak nie byłem zbyt aktywnym userem (używałem messenger i czasem przeglądałem powiadomienia z różnych grupek). Do tego zauważyłem, że na różnych grupkach o IT, programowaniu, PM, czy nawet telefonach ruch też dość poważnie zmalał.

Teraz w ogóle przestałem używać przeglądarkowej wersji, a i messenger powoli przestaję używać, bo znajomi przeszli na #whatsapp (nie żebym był

• 11
@wkrk: #!$%@? dostaję, nic nie mogę znaleźć, ale nie to jest najgorsze - laguje mi pisanie literek na lapku z 16GB ramu jeśli mam więcej okien w przeglądarce odpalonych - to raz. Dwa - maksymalnie 3 czaty odpalone, reszta zwija się do tych kulek jak na messendżerze w telefonie. Trzy - 3 okienka czatów zasłaniają prawie całego walla na rozdziałce fullhd. Nie wiem kto to projektował. Kumpel mi pisze - zobacz
@cult_of_luna: o to to, przecież to wygląda jak napisane pod jakiegoś tableta albo komórkę (a i tam pewnie dość słabo wygląda). Nie wiem, kto im to napisał, ale właśnie nowy UI często zabija różnych gigantów w internecie. Nie zbieranie danych, nie manipulacja contentem, ale właśnie najzwyklejsze #!$%@? interfejsu. W moim przypadku w praktyce przestałem korzystać z fejsika po tej zmianie.
@James456: ha, fajnie wiedzieć, że jest opcja powrotu do starego wyglądu. Z drugiej strony, na razie wolałbym po prostu nie wracać do używania fejsbuka, nie przez jakieś ideologiczne powody, ale po prostu dlatego, że to straszna strata czasu. Więc jestem szczęśliwy, że sami #!$%@? swoją stronę i nie chce mi się wracać do fejsa ;)