Wpis z mikrobloga

Mirki jak to jest z urlopem na żądanie ?
Widzę w systemie mojego #korposwiat ze mam dostępne 4 dni. Co w przypadku nie wykorzystania urlopu na żądanie, jest on wypłacany czy przepada ?

#pracbaza #praca
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@calete: Urlop na zadnie ci się wlicza w normalne dni urlopowe. W sensie ja mam 26 dni urlopu i z nich mogę wziąć 4 na żądanie. Jak go nie wykorzystam to przechodzi ja drugi rok
  • Odpowiedz
@calete: raczej po prostu w systemie nie mieli jak zawrzeć info "6 dni w tym 4 na żądanie". Ale spytaj w HR, teoretycznie, choć to mało prawdopodobne, mogą dawać z dobrej woli dodatkowe dni.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@calete: Urlop na żądanie wlicza sie w saldo Twoich dni wolnych. Masz 26dni urlopu, z czego 4 możesz wziąć na żądanie. To nie jest dodatkowa pula dni, jak nie wykorzystasz ich w 2020 to w 2021 będziesz miała znowu 4.

Przykładowo w 2020 na koniec zostało Ci 10 dni urlopu z czego 1 na żądanie. W styczniu 2021 masz 10+26 dni urlopu i 4 znowu z tego sa na żądanie.
  • Odpowiedz
@calete: uż to opcja uw - masz no 26 dni uw w roku, możesz wszystkie wykorzystać wnioskując jako uw ale możesz też 4 dni wziąść jako uż - zmniejsY Ci to pulę dostępnego uw w danym roku. Z końcem roku uż się resetują znowu do 4, nie, nie akumulują się.
  • Odpowiedz
@calete: Wyżej Ci dobrze piszą, ale z jednym zastrzeżeniem - wcale niekoniecznie masz 26 dni. Jak pytasz, to pewnie masz 20. Pula zależy od stażu pracy i edukacji (która jest liczona jak odpowiednik stażu pracy na rzecz puli urlopowej).
  • Odpowiedz