Aktywne Wpisy
ovsky +137
O co chodzi z tymi pedalarzami w Piasecznie? Obok ścieżka rowerowa na całej długości o szerokości 2m + chodnik 1,5m + kolejny chodnik 2m po drugiej stronie jezdni. W pewnym momencie naliczyłem 5 na raz. Oczywiście poziom s----------a mentalnego rośnie wraz z doborem coraz to profesjonalniejszego "gearu" padalarskiego. Normalny chłop na rowerku może jechać ścieżką od Putkiewicza ale pedalarz to inny stan skupienia. Na światłach już na Jana Pawła mówię chłopowi, że
Traczex +145
Dotrwałem do ssz. Panie bucku daj mi siłę. 230k tak mniej więcej. Spora część samemu. #budujzwykopem #chwalesie
Mam pytanie do wykopowych ekspertów. Dziś typ który jechał dużo przede mną na sąsiednim pasie drogi dwujezdniowej w tym samym kierunku zatrzymał się na przejściu dla pieszych. Zauważyłem to będąc jeszcze z 200 m za nim. Zwolniłem bo wiadomo nie wolno wyprzedzać i omijać przed przejściem. Pieszy przeszedł, a typ dalej stał. No to zwolniłem bardziej, ale patrzę nie ma innych pieszych z obu stron. Ewidentnie chciał mnie sprowokować, żebym stanął. Olałem typa i ominołem go jadąc z 10 na godz. Oczywiście zacząl trąbić i gestykulować. I czy to jest normalne? Czytając literalnie przepisy, to gdybym się zatrzymał, a on ruszył, to on ominąłby mnie na przejściu. Jedynym wyjściem jest ruszenie obu pojazdów w tym samym tempie. Gdzieś czytałem, że jak nie ma pieszych to można omijać i wyprzedzać na pasach, ale to artykuł z 2006r.
Jak widać wyżej, nie musi być pieszego aby do wykroczenia wyprzedzania na przejściu doszło, natomiast co do