Wpis z mikrobloga

Cieszę się że się odciąłem od najbardziej toksycznych ludzi w moim życiu. Zwłaszcza wyprowadzka oznaczała ze stracę kontakt już w zasadzie ze 100% toksyn. Nikt mnie nie w sumie na co dzień nie wyzywa, nie oskarża o coś czego nie robiłem, nie drze buzi. Totalna czilera. To jest właśnie jeden z plusów samotności w wojewódzkim. Staram się właśnie znaleźć i docenić plusy samotności żeby jakoś moc egzystować. Gdybym nie widział w ogóle plusów jakichkolwiek nawet takich małych jak też to już dawno by mnie nie było. Kolejnym plusem jest możliwość wynajmowania pokoju tanio i pracowania bez zrzędzenia tyle ile chce na umowie jaka chce. Wszystko jest czarno na białym i żadna różowa nie powie mi ze ja zaniedbuje bo całymi dniami pracuje. Nie muszę słuchać czyjegoś gadania o oszczędzaniu, na co mam wydać pieniądze czy na co teraz będziemy zbierać, a może by tak kredyt, a potem alimenty? Bo biedna zaniedbana by się puściła. Nikt mi nie zabiera kołdry w nocy bo nie mam kołdry xD
Mam tylko koc bo od prawie 3 miechów mieszkam w wojewódzkim a jak w zimie mi będzie zimno to kupię sobie kolderke. To są fajne plusy i są jeszcze inne. Trochę to oszukiwanie samego siebie i są też minusy ale staram się unikać tych myśli bo jest tylko gorzej kiedyś myślę o minusach. Dzisiaj wypłata więc nie mogę sobie zepsuc humoru xD
#przegryw #samotnosc #depresja #blackpill
  • 13
@Przegrywiusz: jak wynajmujesz pokoj? Mieszkasz z jakimis obcymi ludzmi czy cos? Da sie w Polsce znalezc jakies male mieszkanie na wynajecie zeby samemu mieszkac i zdolac jeszcze zarobic na jakas przyjemnosc nir maajac zadnego zawodu i wyksztalcenia? Myślę o powrocie, ale nie widze siebie tam
@Daktylion: Tak, wynajmuje jeden z kilku pokoi w mieszkaniu. Mieszkam z fajnymi, młodymi, spokojnymi ludźmi bez nałogów. Mieszkanie w centrum wojewódzkiego, nie jest nowe ale jakieś stare w wielkim bloku też nie. Okolica spokojna w sumie no może jedynie poza piątkiem i sobota kiedy słyszeć dużo przechodzących pod oknami ludzi ale ja śpię w słuchawkach i mogę zawsze zamknąć okna i jest lepiej. Można oczyscie zarabiać więcej niż najniższa i ja
@Daktylion: Jak jesteś samotnikiem to polecam znaleźć fajnych młodych ludzi spokojnych którzy nie imprezują i wynająć pokój. Bo chyba że masz fobie mocno to wtedy poszukaj najtańszego mieszkania które będzie Ci pasować. Na pewno znajdziesz coś. Jak masz te 4k netto to będzie git.
@Przegrywiusz: Każda sytuacja ma plusy i minusy od ciebie zależy, do których z nich będziesz przywiązywał większą uwagę. Miło czyta się takie rzeczy jak te, że w końcu czilera, bez darcia się, bezpodstawnego oskarżania etc. Obyś odnalazł prawdę i spełnienie w swoim życiu, żebyś już nie przywiązywał uwagi do tych minusów, które są tak częste. Wszystkiego dobrego ci życzę