Wpis z mikrobloga

https://www.thefarm51.com/aktualnosc/faq-zysk-operacyjny-za-ii-kwartal-2020/

W związku z podpisaną w czerwcu umową z firmą My. Games wydawca zobowiązał

do wpłacania kilkudziesięciu milionów złotych jako gwarancję minimalnych

wpływów związanych z produkcją gry WW3. Środki te zostały podzielone na

wpłaty, w określonych w umowie, odstępach czasowych. Podpisana przez nas

umowa przewiduje dodatkowo, bardzo dobre warunki podziału zysku ze sprzedaży

gry. Proces sprzedaży, marketingu oraz zapewnienia odpowiedniej

infrastruktury technicznej również leży po stronie My. Games.

Czemu farm51 jest tak nisko? W porównaniu do innych spółek gamingowych ich sytuacja jest bardzo dobra.

#gielda #farm51
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@archiemax: to sobie zobacz na oceny tych gier. Może bez tragedii, ale szału też nie ma. Poza tym WW3 wydane 2 lata temu, a ciągle early access. Może ja jestem dziwny, ale to chyba powinni pełną parą pracować nad tym żeby wydać normalną odsłonę, nie ? Okazuje się, że otóż nie - zrobili kolejną Chernobylite i też z wczesenym dostępem od roku. Nie wiem na co liczą, WW3 ogólnie wyglada
  • Odpowiedz
@czohracz: Oceny są niemiarodajne, bo to nieskończone gry. Trochę bez sensu w taki sposób oceniać. A WW3 podobno praktycznie skończone tylko teraz wydanie zależy od wydawcy. Poza tym nad WW3 i Chernobylite pracują 2 osobne, niezależne ekipy, więc nie ma mowy o skakaniu pomiędzy projektami.
  • Odpowiedz
@czohracz: Ale wiesz, że teraz nad wydaniem WW3 czuwa my.games? Wersja nawet 0.9 nie została pokazana. Wszystko po to, że chcą zrobić efekt wow, właśnie przez to, że gra się tyle kisiła w early access
  • Odpowiedz
@baltor2004: no to niech zrobią efekt wow, a nie kisza early access od 2 lat ( ͡° ͜ʖ ͡°) pytałeś dlaczego taka cena to Ci odpowiedziałem, stracili zaufanie inwestorów, a Ty dodatkowo powtarzasz newsy, które jeszcze w żaden sposób nie miały przełożenia na realia. To, że pracują równolegle dwie ekipy to się domyśliłem, szkoda że taki CDR nie wpadł na to, żeby robić równolegle dwie grube produkcje. Albo może
  • Odpowiedz