Wpis z mikrobloga

@Mjj48003 Jaka płynność na konsolach? Jak na Xboxie One nowe wymagające gry chodziły już w 2015 roku w 900p i klatkarz spadał poniżej 30 fps. Na PS4 nowy wyczekiwany exclusive Bloodborne nie dość, że miał downgrade to w 1080p często się grało w 20+ fpsach. Dopiero jak wyszło PS4 Pro to dało się normalnie grać na konsolach i mieć przynajmniej stabilne 30 fps, a czasem 40-50 się zdarzało. W przypadku kompów jak
  • Odpowiedz
@fraciu Skąd te dane, że 99% kompów to złomy? Jakieś badania przeprowadziłeś? Na steamie najbardziej popularne podzespoły użytkowników to raczej przyzwoite średniaki.
  • Odpowiedz
@alonso117 Nikt chyba nie twierdzi na serio, że PC są konkurencją konsol. Zupełnie inny target. Tak samo gry mobilne są całkowicie bezkonkurencyjne dla całej reszty. Konsole są dla zwykłych przeciętnych ludzi, a PC bardziej dla zapaleńców lubiących cyferki.
  • Odpowiedz
Jak droga, jak rtx 2000 kosztowały ledwo ponad 2k i jakoś szału nie było na rejtrejsing xD

@RozowaZielonka: Ta kosztowały 2000 ale przy włączonym RT zajeżdżały te najtańsze karty. Nie wiem po #!$%@? wypuścili te mniejsze modele skoro ledwo 2080ti ledwo dawał radę. Teraz wydajność poszła w górę mam nadzieje.

Poza tym mało która gra to miała, teraz technologia się trochę spopularyzowała. Im więcej kart tym więcej producentów będzie to wdrażało.
  • Odpowiedz
@Trybun_Plebejski

@Mjj48003 Jaka płynność na konsolach? Jak na Xboxie One nowe wymagające gry chodziły już w 2015 roku w 900p i klatkarz spadał poniżej 30 fps. Na PS4 nowy wyczekiwany exclusive Bloodborne nie dość, że miał downgrade to w 1080p często się grało w 20+ fpsach. Dopiero jak wyszło PS4 Pro to dało się normalnie grać na konsolach i mieć przynajmniej stabilne 30 fps, a czasem 40-50 się zdarzało. W przypadku kompów
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kinesin1000: no a czemu ma nie miec? Grafika to jedno z podstawowych założeń i tego co zacheca do gier lol, nie musisz usprawiedliwiac swojego kupna konsoli takimi komentarzami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ovation:

reszta cywilizowanego świata: kupię sobie PC, takiego za 3k, wsadzę tam 32GB, 1TB SSD i jakiś mocny procesor, żeby mieć komfortową pracę; GPU wystarczy, żeby uciągnęło Netflixa 4k. Gry? No kupiłem Switcha i teraz myślę czy brać PS5, bo Demon's Souls i Horizon wyglądają znakomicie. Na PC nie gram, bo nie lubię strzelanek, a do indyków z Humble Bundle to wystarczy integra.

Polska: aaaa kurłaaa RTX3000 miażdży konsole,
  • Odpowiedz