Wracając do tego wpisu pozwolę sobie zawołać mireczków, którzy się tam udzielali. Sprawdziłem z ciekawości jak to wygląda pod większym zoomem bo jednak aparat w telefonie jest do kitu. Zdjęcia w komentarzach poniżej.
@rozmiar-czcionki: Wyparowało wnętrze to wypłynęło, szkoda czasu na naprawę, za dużo elementów poleciało. Chyba, że dopadniesz taki sam ze sprawną płytką zasilania i wymienisz całą.
@rozmiar-czcionki: płytka (a raczej cały panel) dostała jeszcze w fabryce klapsa mechanicznego od góry, stąd te uszkodzenia komponentów. Naloty wyglądają jak skropliny topnika z pieca do lutowania rozpływowego - pod koniec drogi przez piec panel jedzie przez strefę chłodzenia i tam przy zapchanych filtrach potrafi się osadzać topnik na górnej części kolektorów wyciągowych. Gdy nazbiera się tego dużo to różny syf opada na częściowo gorący jeszcze panel.
@rozmiar-czcionki: Wydawało mi się, że to część nr 1 wyparowała, ale może jest tak jak pisze @tomasz-saczynski. Możesz jeszcze sprawdzić , czy z tej płytki wychodzi tylko +5V, może da się ją zastąpić innym modułem.
@rozmiar-czcionki: albo to naprawiasz, miernik lutownica, albo rzut przez okno. Drugi dzień te sam szajs xD pozdrawiam mam nadzieje ze pomogłem. Dopóki nie wezniesz miernika i lutownicy w dłoń to nie pisz do mnie. Jasnowidzem nie jestem ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
Sprawdziłem z ciekawości jak to wygląda pod większym zoomem bo jednak aparat w telefonie jest do kitu. Zdjęcia w komentarzach poniżej.
@dktr @tomasz-saczynski @IOerror @caffe @hrumque (wołam was bo może was zaciekawi)
#xiaomi #elektronika #roidmi #kiciochpyta
źródło: comment_1599210459S6eEzJVLAHkrbmoGhOR1nu.jpg
Pobierzźródło: comment_1599211093iiY3Ur1oqDQ9JKVm9PbDcf.jpg
Pobierzźródło: comment_15992111595jEANRiVapzATp1aQaZwnr.jpg
Pobierzźródło: comment_15992111877HsS7K1gwyIwMV3R6dYmlU.jpg
Pobierzźródło: comment_1599211218SZD8jgM3cHUrjE3IoBZeqw.jpg
Pobierzźródło: comment_1599211332T9uyCP40eAMqPYq528Y0E3.jpg
PobierzJest to absolutne
Możesz jeszcze sprawdzić , czy z tej płytki wychodzi tylko +5V, może da się ją zastąpić innym modułem.