Wpis z mikrobloga

Wracając do tego wpisu pozwolę sobie zawołać mireczków, którzy się tam udzielali.
Sprawdziłem z ciekawości jak to wygląda pod większym zoomem bo jednak aparat w telefonie jest do kitu. Zdjęcia w komentarzach poniżej.

@dktr @tomasz-saczynski @IOerror @caffe @hrumque (wołam was bo może was zaciekawi)

#xiaomi #elektronika #roidmi #kiciochpyta
rozmiar-czcionki - Wracając do tego wpisu pozwolę sobie zawołać mireczków, którzy się...

źródło: comment_1599210459S6eEzJVLAHkrbmoGhOR1nu.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rozmiar-czcionki: Wyparowało wnętrze to wypłynęło, szkoda czasu na naprawę, za dużo elementów poleciało. Chyba, że dopadniesz taki sam ze sprawną płytką zasilania i wymienisz całą.
  • Odpowiedz
@rozmiar-czcionki: płytka (a raczej cały panel) dostała jeszcze w fabryce klapsa mechanicznego od góry, stąd te uszkodzenia komponentów. Naloty wyglądają jak skropliny topnika z pieca do lutowania rozpływowego - pod koniec drogi przez piec panel jedzie przez strefę chłodzenia i tam przy zapchanych filtrach potrafi się osadzać topnik na górnej części kolektorów wyciągowych. Gdy nazbiera się tego dużo to różny syf opada na częściowo gorący jeszcze panel.

Jest to absolutne
  • Odpowiedz
@rozmiar-czcionki: albo to naprawiasz, miernik lutownica, albo rzut przez okno. Drugi dzień te sam szajs xD pozdrawiam mam nadzieje ze pomogłem. Dopóki nie wezniesz miernika i lutownicy w dłoń to nie pisz do mnie. Jasnowidzem nie jestem ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz