Wpis z mikrobloga

@Foczlik: Ja używam podobnej z deca. Widzę, że nie ma jej na stronie. Chyba ze strarej kolekcji. dzisiaj na przykład miałem tą podkoszulkę, koszulkę kolarską i bibsy. W deszczu licznik pokazywał mi 11 stopni i tylko w nogi zmarzłem i głowę więc podkoszulka zdaje egzamin. Ale przydała by się jeszcze wiatrówka na deszcz i spodenki z długimi nogawkami.
@michal42: No ja właśnie myślę co na górę włożyć czy jakaś koszule termoaktywna albo akieś rękawki. No ja mam spodenki właśnie krotkie ale widziałem że można kupić dodatkowo ocieplane nogawki czy tam ocieplacze na kolana
@Foczlik: Rękawki jak i komplet mam z BCM Nowatex spod Poznania. Bardzo dobra jakość. Rękawki dobra rzecz jak jest lub w trakcie jazdy robi się zimno, robi się ciepło ściągasz i jest gites. Do rękawków przydała by się też podkoszulka termoaktywna bez rękawków pod koszulkę kolarską.
@Foczlik: 12-15 jeżeli stała temperatura to baselayer merino z dlugim rękawem i koszulka krótka kolarska.
Jak długi trip i np zaczynasz z 20 stopniami i kończysz przy tych 12 to chyba lepszy pomysł to kamizelka + rękawki.

Ogólnie w zeszłym sezonie się przygotowałem na całoroczną jazdę i skompletowałem strój. Najniżej do minus 5 stopni jeździłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)