Aktywne Wpisy
niewiemjakiwybrac +626
#nieruchomosci #bieda #lata90 #takaprawda
O dobrych latach 90 może tylko napisać osoba urodzona w okolicach 2000-2005 roku xD
Każda osoba po 30 wie, że to momentami były jeszcze gorsze czasy niż komuna. Horror Polaków związany ze przemianami gospodarczymi, skrajną biedą, bezrobociem, gdzie ludzie nie znali pojęcia karta kredytowa tylko "zeszyt" w osiedlowym sklepie, bezprawie, na ulicy powszechne krojenie przez patologie. O korupcji nawet nie
O dobrych latach 90 może tylko napisać osoba urodzona w okolicach 2000-2005 roku xD
Każda osoba po 30 wie, że to momentami były jeszcze gorsze czasy niż komuna. Horror Polaków związany ze przemianami gospodarczymi, skrajną biedą, bezrobociem, gdzie ludzie nie znali pojęcia karta kredytowa tylko "zeszyt" w osiedlowym sklepie, bezprawie, na ulicy powszechne krojenie przez patologie. O korupcji nawet nie
robert5502 +239
Bozia oczywiscie wszystko widzi, wszystko słyszy, wszystko wie...
Ale czasami czegoś nie dowidzi, wiec zaprasza do takiej drewnianej skrzyni na szepty ( ͡º ͜ʖ͡º)
#bekazkatoli #religia #katolicyzm
Ale czasami czegoś nie dowidzi, wiec zaprasza do takiej drewnianej skrzyni na szepty ( ͡º ͜ʖ͡º)
#bekazkatoli #religia #katolicyzm
Mercedes W177 A200
czy
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Ktoś jeździł jednym i drugim, może jakoś porównać? Właściwości jezdne, osiągi, jakość wykonania?
#motoryzacja #samochody #kupautozmikro
Oczywiście że Mercedes.
Jeździłem W177 koleżanki i auto absolutnie wspaniałe. Ambientowe oświetlenie i ekrany w nocy robią robotę.
A Toyota spoko jak szukasz bardzo niskich kosztów utrzymania.
No właśnie chcę się przejechać, ale na razie nie znalazłem w okolicy tego modelu W177 dostępnego do jazdy próbnej. A z innym silnikiem nie chcę, bo to bez sensu.
Jak chcesz auto do najmu to bierz Mercedesa.
Toyota będzie w hybrydzie to muł nawet będzie w porównaniu do tego silnika w A200.
@DiMaria: nic z tych rzeczy, OP mówi o 2.0 i to nie jest Prius dla taksówkarzy, nie ma zupełnie porównania.
Polecam się przejechać szybko się zmienia zdanie, że świateł zawsze startujesz pierwszy :) Blisko 190KM i moment obrotowy silnika elektrycznego robi robotę.
Jedyne co, to może irytować skrzynia CVT która wyje jak się depnie.
Niby Corolla tylko 0,1 s. wolniejsza do setki, ale prędkość maksymalną ma zaledwie 180 km/h. A tak jak wspomniałeś CVT, np. przy dynamicznej jeździe na autostradzie to dramat.
Miałem przyjemność trochę jeździć np. IS300h i ten samochód mi w trasie spalił 17 l/100 km ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@DiMaria: to niezły wynik jak na hybrydę xD 10/10 EKO xD
Jechałem co prawda vmax dla tego auta czyli 190 km/h, ale diesel 3.0 przy tej prędkości spaliłby mi 8 litrów ¯_(ツ)_/¯
@kot_w_krawacie: No właśnie - miałem okazję jechać jako pasażer na taxi i wrażenia były bardzo fajne. Inaczej w ogóle bym nie brał pod uwagę tego modelu.
Natomiast co do Mercedesa, jeździłem W205 C200 (184 KM) i subiektywnie to ta Corolla przyspieszała lepiej - nie wiem jak jest w liczbach, chodzi o odczucie. Dlatego chcę się przejechać tym A200 - tam jest 163 KM, ale mniejsza masa i może będzie przyzwoicie. Ale sądzę, że Corolla może lepiej ruszać
corolla dużo dynamiczniejsza po mieście, żadnej turbo dziury i niskie spalanie w mieście. Przeskok Toyota zrobiła ogromny w porównaniu do Priusa, naprawdę mógłbym tym jeździć na codzień :)
A200 wygrywa w trasie... I tylko w trasie moim zdaniem :)
Dieselek najlepszy na trasę.
Po mieście jeżdżę uturbioną benzyną.
Ale gdybym miał budżet to pewnie kupiłbym elektryka.