Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
MallaCzarna +4
Boze, zestresowana jestem strasznie głupia
( ಠ_ಠ)
W sobotę poznam moja siostre i kuzynke(jadę do Krakowa)zaprosiłam je na "fancy" obiad bo akurat jest restaurantweek. Głównym daniem jest noga z kaczki.
Więc co ja, debil robię prawie tydzień wcześniej o 2 w nocy? Googlam "jak jeść nogę z kaczki" xD
Śmieszne, bo ja wiem jak, niczego nowego się nie dowiedziałam. Pewnie się zdziwice ale na Lubelszczyźnie mamy sztućce od jakiegoś
( ಠ_ಠ)
W sobotę poznam moja siostre i kuzynke(jadę do Krakowa)zaprosiłam je na "fancy" obiad bo akurat jest restaurantweek. Głównym daniem jest noga z kaczki.
Więc co ja, debil robię prawie tydzień wcześniej o 2 w nocy? Googlam "jak jeść nogę z kaczki" xD
Śmieszne, bo ja wiem jak, niczego nowego się nie dowiedziałam. Pewnie się zdziwice ale na Lubelszczyźnie mamy sztućce od jakiegoś
Piekna kraina "Polski Polnocnozachodniej"!
Jak gospodarczo wygladalby rejon "nowego panstwa" opierajacego sie na 5 wojewodztwach:
- lubuskim
- zachodnio-pomorskim
- kujawsko-pomorskim
- pomorskim
- wielkopolskim
Powierzchnia - 103004 km2 (wielkosc podobna do Islandii)
Ludnosc - 10,62 mln mieszkancow (podobnie do Czech)
PKB - 140 mld USD (niemal identyczny z Wegrami - dane 2017)
Bezrobocie - 6,34%
Problem tylko gdzie tu stolice umiescic - #poznan #gdansk czy #szczecin ?
PS. Tutaj zamieszczam wpisy dotyczace:
- "krainy slaskiej" - https://www.wykop.pl/wpis/51697771/jak-gospodarczo-wyglada-kraina-historycznego-slask/
- krainy "Wielkiej Polski Katolickiej" - https://www.wykop.pl/wpis/51685007/co-by-bylo-gdyby-na-wschodzie-polski-powstalo-kons/
͡° ͜ʖ ͡°)
#glupiewykopowezabawy #gospodarka #polska #ekonomia
Co sie zmieni, gdy Dolny Slask trafi do "Polski Polnocno-zachodniej"?
PKB zwiekszy sie o 45 mld USD do poziomu 185 mld USD (mamy PKB wieksze niz Kazachstan i gonimy Grecje)
Ludnosc zwiekszy sie o 2,9 mln mieszkancow, do poziomu 13,52 mln mieszkancow
Bezrobocie spadnie do poziomu 5,87%
( ͡° ͜
Komentarz usunięty przez autora
@jakcyk: No tak, przekroczyć granicę i pochodzić po górach w Czechach czy Niemczech. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Szczecin nie ma podjazdu do Poznania czy Gdańska.
Że Gdańsk jest słabym pomysłem w trakcie wojny to już powinniśmy wiedzieć po wydarzeniach z '39.
Zostaje Poznań z uwagi na dobre położenie.( ͡° ͜ʖ ͡°)
Urzędy rozłożone równomiernie po większych miastach i tematycznie.
Dobra infrastruktura z szybkimi pociągami między tymi miastami.
Na czele monarcha pełniący role ambasadora czyli reprezentatywna. Monarcha wybierany na 30 lat, przy czym jego następca już wdrażany 10 lat przed jego odejściem
500 posłów, każdy wybierany w okręgach jednomandatowych, gdzie jego zarobki to 100x pensja minimalna, ale za rażącą niegospodarność odpowiada całym swoim majątkiem, a w przypadku gdy podczas jego