Wpis z mikrobloga

#mikrokoksy
Jak radzicie sobie z jedzeniem >150g białka każdego dnia? Jem normalne sniadanie, pełnoprawny obiad i kolację (około 1800-2000 kcal) i wychodzi mi około 100g.
Codzień zjadacie po kilka łyżek WPC czy jak? W ogóle można "przedawkować" WPC/WPI?
Słyszałem też jakieś mity o tym, że można jeść tylko 0.5kg mięsa tygodniowo, ale to chyba bujda co nie?
  • 25
  • Odpowiedz
@Kolczaneiro: jem +/- 350g białka dziennie. 120-150g to samo wpc, pewnie da radę więcej, twarogu to leci ok 750g, a to już około 130g. Jak pomyślisz to na lekko uzupełnisz białeczko.
  • Odpowiedz
@Kolczaneiro: jak jesteś starym dziadem z problemami nerkowymi to może się odbije, ale bez przesady, ludzie co wy macie z tymi paranojami - białko na nerki się odbije, mieso na serce, orzechy na alergie, to może samą trawę jedzcie jak tak bardzo się obawiacie
  • Odpowiedz