Wpis z mikrobloga

#mikrokoksy
Jak radzicie sobie z jedzeniem >150g białka każdego dnia? Jem normalne sniadanie, pełnoprawny obiad i kolację (około 1800-2000 kcal) i wychodzi mi około 100g.
Codzień zjadacie po kilka łyżek WPC czy jak? W ogóle można "przedawkować" WPC/WPI?
Słyszałem też jakieś mity o tym, że można jeść tylko 0.5kg mięsa tygodniowo, ale to chyba bujda co nie?
  • 25
  • Odpowiedz
  • 0
@Kolczaneiro może odwrotnie - czemu miałoby nie być? Chyba że opierasz się na badaniach turbowegan, że mięso jest w ogóle szkodliwe, bo antybiotyki czy co tam w tym tygodniu jest na topie, ale aspekt moralny na razie rozumiem pomijamy

W ogóle 0,5 kg na tydzień? Przecież to dwa duże schabowe i kanapka z szynką XD
  • Odpowiedz
  • 0
@PerkoS wiesz.. tu jakieś antybiotyki w kurczakach, gdzieś kancerogenność mięsa itd itp słyszę o tym ale mnie to nie przekonuje.
No serio, gdzieś było 0.5kg na tydzień że to maksimum xD nawet dietetyk na NFZ mi tak powiedziała
  • Odpowiedz