Wpis z mikrobloga

Ostatniego pada mialem za czasow PS1. Ostatnio sporadycznie gram sobie w F1 2020 i NBA2K20, na klawiaturze jest masakra.

Na co sie teraz zwraca uwage kupujac pad? Te wynalazki typu Natec, Thrust czy Speedlink normalnie sie skonfiguruja i beda dzialac? XD

Czy lepiej dokladac do jakiegos x-boxowego?

#gry #pcmasterrace
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CzakNorris: Za studenckich czasów korzystałem z Natecow, jako zastępstwo sie nada. Od 2 lat korzystam z xboxowego (one) i jakbym miał polecić, to lepiej dołożyć trochu kasy. Znacznie lepsze wykonanie, większa wygoda i praktycznie brak konfiguracji przy win10
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Luczexx: Pad od PS4 też będzie działać. Możesz go podłączyć po kablu micro USB albo bezprzewodowo przez Bluetooth.

W przypadku łączności bezprzewodowej musiałem doinstalować jakiś tam sterownik, żeby pad od PS4 podszywał się pod pada od Xboxa, bo inaczej niektóre gry nie wykrywały mi pada (ale to żaden problem chyba).
  • Odpowiedz
  • 0
Na co sie teraz zwraca uwage kupujac pad?

@CzakNorris: na to czy jest to pad od Xboxa czy nie xD Serio, na PC wiele gier ma wsparcie dla tego pada. Żeby było śmieszniej w niektórych grach nie dało się zmienić tych ustawień. Dlatego ja bym się nie bawił w nic innego.

Da się grać na dołączonym długim kabelku albo na bateriach. Ja gram na kabelku bo zapominam ładować akumulatorki i
  • Odpowiedz
  • 0
@wojtouchy: co? Używam tego pada bezprzewodowo. Trzeba mieć odbiornik xbox wpinany do usb, ale pad ma moduł bluetooth. W padzie 2 gen zmieniono grip na strasznie badziewny, 1gen leży idealnie w rękach.
  • Odpowiedz