Wpis z mikrobloga

• 1800
Wiecie co jest najgorsze? Świadomość, że na takiego drugiego piłkarza jak Lewandowski będziemy musieli poczekać jedną lub dwie dekady. Jak byłem mały nie mogłem się nadziwić, dlaczego taka biedna Ukraina ma takiego bohatera jak Szewczenko, taka słaba Szwecja ma kogoś takiego jak Ibrahimović, a my nie potrafimy nikogo wyprodukować na miarę Europejskiej skali? Moje marzenia się spełniły aż nadto. O kim takim jak Lewandowski, jak byłem mały, nawet nie marzyłem. Dziękuję Ci Robert ze łzami w oczach. #mecz #feels #pilkanozna
Fobiczek - Wiecie co jest najgorsze? Świadomość, że na takiego drugiego piłkarza jak ...

źródło: comment_1598251299khX9LMQ97Jhp1TpSS2In5e.jpg

Pobierz
  • 76
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

taka słaba Szwecja ma kogoś takiego jak Ibrahimović

@Fobiczek: chłopcze kiedy to niby Szwecja była słaba?! Od zawsze to albo mocna albo chociaż stabilna drużyna, która nie daje sobie wbić na żadnym meczu na wielkim turnieju(o ile się zakwalifikują) choćby 3 bramek.
  • Odpowiedz
@Fobiczek: najgorsze jest to że to nie polska myśl szkoleniowa wyprodukowala Lewandowskiego, ale on sam siebie stworzył. Polska myśl szkoleniowa skazała go na niebyt a bo miał kontuzje, bo był za chudy itp. Tylko niesamowity upór i jeszcze większa praca nad sobą wyniosły go na poziom na którym jest.
W Polsce jest kwik jak PZPN każe szkolić i wystawiać młodych, bo kultura jest taka żeby się oszrotować do poziomu niesamowitego
  • Odpowiedz
@zly_ogryzek W Polsce dalej nie zrozumieli, że ta 32 liga nic nie znaczy i śmiało można zacząć stawiać na młodych, dać im zbierać doświadczenie, a na tych najlepszych zarabiać przez sprzedaż. Dopiero parę drużyn teraz poszło po rozum do głowy jak Lech, jak Legia, Górnik, którzy dają szanse młodym i wychowankom. Reszta dalej obtacza się dziadami jak schabowy w panierce, a za parę dni znów czeka ich weryfikacja w Europie. Jedna
  • Odpowiedz
@Fobiczek: W skokach to samo. Też długie lata klepaliśmy bulę, po czym pojawił się znikąd Małysz, po nim pojawiła się drużyna, lecz PZN z Tajnerem to drugi PZPN, wobec czego przyszłość skoków leży w wielkim, olbrzymim, bardzo brzydko pachnącym gównie.
  • Odpowiedz
@Fobiczek: cumplu, dobre jest to że Robert dał przykład młodym, inspiruje ich aby się nie poddawać i być może, za kilka lat ktoś wejdzie w jego buty.
Jeszcze się będziemy cieszyć z kolejnego Polaka rodaka z topu.
  • Odpowiedz
@Fobiczek: Szczerze wierzę, że czekają nas lepsze czasy niż wieszczysz. Wierzę, że luka po Lewym pozostanie na parę lat, ale potem wejdzie w końcu młodzież, która miała szansę zaczynać grę w piłkę w lepszych warunkach, niż obecni grajkowie.
  • Odpowiedz
polska myśl szkoleniowa

@zly_ogryzek: zacznijmy od tego, że nie ma czegoś takiego jak polska myśl szkoleniowa. Kiedy to u nas 23-letni chłopak to ciągle "młody i perspektywiczny zawodnik, który ma jeszcze czas" w innych krajach 22 letni Mbappe, ma już MŚ, 3 mistrzostwa Ligue 1, 2 razy był królem strzelców, a 17-letni Ansu Fati bez krępacji ładuje bramy u boku Messiego.

37 milionowy kraj nie potrafi zlepić nawet wąskiej kadry,
  • Odpowiedz
@Fobiczek: Musi trafić się drugi taki tytan pracy, który całe życie poświęci na treningi i rozwój. Musi mieć przy tym znowu trochę szczęścia, bo bez tego też nic nie osiągnie. Parę dobrych lat poczekamy na kogoś takiego.
  • Odpowiedz