Wpis z mikrobloga

@Ptrg: Przecież kibuce to nie był projekt kilku letni a wieloletni i rodziły się tam dzieci które nie były poddawane obróbce religii czy tradycyjnej kultury, stwierdzono na ich przykładzie ze role biologiczne są czynnikiem decydujacym o tym jaki charakter ma społeczenstwo, i tyle.
  • Odpowiedz
@lastro czmu dziecko ma się wstydzić tego, że jest wychowywane w rodzinie homoseksualnej? To że jest gnębione nie jest argumentem do zabrania dziecka. Wręcz przeciwnie, to że dziecko jest gnebicielem jest powodem do odebrania praw rodzicielskich, osobom które nie potrafią wychować dziecka, w taki sposób zeby miało szacunek do każdego.
  • Odpowiedz
@Faraluch: Ogolnie, nie lubie jak ktoś specjalnie wymysla zeby udowodnic coś podyktowane swoim wyobrazeniem o swiecie, jesteś młody masz czas, bedziesz miał dzieci to zauwazysz roznice.

Napisałeś ze na odwrót, chcesz powiedziec ze ojciec gotował gdzie w tym czasie matka naprawiała Ci rower? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

w sumie to na pewno napiszesz ze tak było xD
  • Odpowiedz
@LaTE:

Przecież kibuce to nie był projekt kilku letni a wieloletni i rodziły się tam dzieci które nie były poddawane obróbce religii czy tradycyjnej kultury, stwierdzono na ich przykładzie ze role biologiczne są czynnikiem decydujacym o tym jaki charakter ma społeczenstwo, i tyle.

A meta analiza wyżej pokazuje, że dzieci wychowywane przez pary jednopłciowe rozwijają się prawidłowo, więc należy zadać pytanie skąd ta różnica? Dlaczego nie działa to w kibucach
  • Odpowiedz
@LaTE:
Wtrące się do dyskusji, u mnie mniej więcej tak było. I co to ma za znaczenie?? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie wiem dlaczego matka miałaby mi nie naprawić roweru jeśli akurat był zepsuty i była pod ręką, tak samo jak zrobiłby to ojciec gdyby to akurat on wtedy tam był xD Przecież to zdupy wzięty argument xD Tak samo jak byłem głodny nie raz gotował
  • Odpowiedz
@Ptrg: Dzieci wychowywane przez pary jednopłciowe nie mogą rozwijać się prawidłowo, tak samo jak dziecko wychowywane tylko przez matke lub tylko przez ojca, złożoność czynników które wpływają na prawidłowy rozwój dziecka jest tak szeroka ze mogę jedynie odesłać do źródeł, powyższe badania nie wskazują czym jest "prawidłowy rozwój" to że dzieciak je, chodzi, biega za piłką nie oznacza prawdiłowego rozwoju w rozumieniu perspektywistycznym, podobnie jak zmiana płci u dzieci czy
  • Odpowiedz
@GrowEatAndTrip: Wpływ MATKI i OJCA na rozwoj dziecka jest niezbedny. Dla dziecka matka ma najwazniejsze znaczenie, np. brak takiej opieki może powodować chorobę sierocą. Matka otacza opieką, ojciec stawia warunki, pomaga dziecku tym samym w pokonywaniu trudnosci w zyciu. Przykladow i opracowan jest mnostwo
  • Odpowiedz
@GrowEatAndTrip: Po 2 nie napisałem, ze ojciec nie moze gotować a matka naprawić rowerka, tylko ze relacja jaka sie tworzy w momencie gdy ojciec wołą, chodz synu pokaze Ci jak to naprawić i ucząc małego radzenia sobie z przeciwnoscami nawet tymi najdrobniejszymi tworzy wiez ktora nie wytworzy sie gdyby naprawia ten rowerek matka
  • Odpowiedz
@LaTE:

Dzieci wychowywane przez pary jednopłciowe nie mogą rozwijać się prawidłowo,

Meta analiza 75 badań vs opinia wykopka, kto może mieć racje, hmm.

powyższe badania nie wskazują czym jest
  • Odpowiedz
Potrzebne źródło.

Wpływ MATKI i OJCA na rozwoj dziecka jest niezbedny.

Potrzebne źródło.

Dla dziecka matka ma najwazniejsze znaczenie, np. brak takiej opieki może powodować chorobę sierocą

Potrzebne
  • Odpowiedz
@LaTE: Ten artykuł w żaden sposób nie odnosi się do par jednopłciowych, porównywanie wychowywania tylko przez jednego rodzica do wychowywania przez jednopłciową parę jest bezpodstawne.
  • Odpowiedz
@Ptrg: o matko xD ja Ci staram się wytłumaczyć coś czego widze nie jesteś w stanie pojąć, albo nie chcesz bo to zaburza twoje wyobrazenie o swiecie xD ehh te wykopki

a po drugie chcialeś zródło to Ci wyslalem, ale widze ze to ten moment w ktorym zaczyna ci sie sypać w głowie ideologiczny konstrukt jakim są pary jednopłciowe i ich "rowność" w kwestii wychowyania dziecka wzgledem par hetero xD
  • Odpowiedz