Aktywne Wpisy
Polejmnie +250
xena_x +11
#lewandowska #lewandowski #rozowepaski #zwiazki #tinder
Miałam takiego ojca który kontrolował w ten sposób matkę i uczynił z niej kurę domową, która miała mu gotować obiad i sprzątać w domu. Sto razy wolałabym umrzeć samotnie niż związać z chłopem ciągle kontrolowałby mnie, po tym jak widziałam jak wygląda zachowanie ojca w stosunku do matki. Myślę że wiele kobiet zrobiło się bardziej progresywne po obserwacji wzorów swoich ojców którzy pochodzili z innego pokolenia i
Miałam takiego ojca który kontrolował w ten sposób matkę i uczynił z niej kurę domową, która miała mu gotować obiad i sprzątać w domu. Sto razy wolałabym umrzeć samotnie niż związać z chłopem ciągle kontrolowałby mnie, po tym jak widziałam jak wygląda zachowanie ojca w stosunku do matki. Myślę że wiele kobiet zrobiło się bardziej progresywne po obserwacji wzorów swoich ojców którzy pochodzili z innego pokolenia i
Przyznam się, że miałem wcześniej mały kryzys twórczy, ale dzięki takim akcjom człowiek odzyskuje bardzo szybko wiarę w siebie.
Trochę statystyk:
Przez ostatni miesiąc zrobiłem ponad 110 wyrobów.
Potrzebowałem 3 dni by wykonać 694 zdjęcia, w tym prawie połowa to zdjęcia nocne.
Obróbka zajęła mi 4h, następne dwa dni to wrzucanie przedmiotów na stronę.
Oczywiście dałoby się to zrobić szybciej, ale nie jestem maszyną - już raz się wypaliłem pracując po 14h dziennie i nie chcę iść już w tę stronę - wolę się zamknąć w warsztacie i to tam pracować twórczo :D
Drewno, do wykonania kostek dostałem od DREWNEM PISANE - ogłosili się gdzieś w necie, że mają pełno odpadów z robienia swoich długopisów i piór, dzięki nim dostałem całe pudło różnorakiego drewna którego mogłem użyć w swoich pracach, w tym naprawdę twarde afrykańskie egzotyki, piękne sztuki czarnego dębu czy małe stabilizowane w żywicy kawałki drewna którego nawet nie potrafię wymówić. Rękodzielnicy to naprawdę fajna brać, możecie mi wierzyć na słowo :)
Ponad 50 kostek do gry
Ponad 30 nowych galaktyk
Prawie 30 świecących drzew i drewnianych wisiorków
Dzięki Wam, (i dzięki temu, że na Mirko mogę się tak chamsko reklamować) jestem w stanie realizować swoją pasję. Dzięki za to - serio. Widzę z perspektywy jak długą drogę przeszedłem od gościa który odlewał jakieś dziwne świecące rzeczy z małym pokoju, po pewniejszego siebie człowieka który ma swój własny warsztat i może się dzięki temu wyżywać twórczo.
DZIĘ-KU-JĘ!
#rozkminkrzaka
Już upatrzony mam zestaw do spróbowania w domu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Sklep z formami to już większy problem niestety - w 90% to chińczyki sprzedawane z ogromnymi narzutami,
Komentarz usunięty przez autora
Już widzę, że się dogadamy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Jeśli chcesz podeślij mi przedmioty które Ci wpadły w oko, zrobię Ci filmik w neutralnym świetle :)
Przy żywicy najczęściej korzysta się z silikonowych form (np figurki) i odlaną rzecz się poprawia, szlifuje czy dodatkowo kształtuje.
Jeśli chodzi o np. miskę, to można rzeźbić jak w drewnie, problem tylko z późniejszym szlifowaniem już uformowanej rzeczy - im więcej szczegolow, załamań czy nierówności tym ciężej to wyszlifować/wypolerować na błysk.
Miski ludzie robią np. korzystają z tokarek i dłuta,