Aktywne Wpisy
zbigniew23 +98
PanStrasznieZuy +906
Maraton Warszawski zrywa umowę z firmą 4F z powodu Januszowych praktyk, szanuję!
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Podróże
Gospodarka
Ukraina
Technologia
Motoryzacja
Sport
Rozrywka
Informacje
Ciekawostki
Oczywiście niedługo zaliczę wizytę tak na początek u chirurga i sam zakup będę konsultował z nim/ortopedą/fizjoterapeutą i ewentualnie w jakimś sklepie medycznym, ale czy nie macie opinii/korzystacie z jakichś "sprawdzonych" ortez, które by stabilizowały rzepkę przed wyskakiwaniem? Większość ortez jak patrzę skupia się na stabilizacji stawu i jego poprawnemu ruchowi mając okolice rzepki dość elastyczną.
Z tego co szukałem to Donjoy Reaction Web wygląda na sztywną w tej okolicy, a Ottobock Patella Pro wygląda jakby była stworzona do tego problemu.
Uprzedzam dlaczego pytam tutaj, a nie u lekarza/w sklepie medycznym - gdy kiedyś miałem ortezę (taką bardziej szmatę) to lekarz wypisywał zlecenie w stylu "orteza stawu kolanowego" nie precyzując jakoś większych wymagań, więc w praktyce wachlarz wyboru i pole manewru było duże. A, że to wpada do kategorii "zdrowie" i będę tego używał tylko w sportach ryzyka związanego z rzepką to inwestycja tych 400zł nie będzie problemem.
#kontuzje #fizjoterapia #urazy #kolano #rzepka #ortezy #medycynasportowa #sport
@henryk_kania: Top 1 wg wielu mądrych głów na rynku ortez
Przypomniałem sobie jeszcze, że moja stara