Niech mi ktoś wytłumaczy, dlaczego podarcie biblii, albo kiedy kawałek tęczowej flagi dotyka kawałka kamienia z figury jakiegoś tam wymyślonego bożka, to obraza uczuć religijnych, a jeżdżenie jakąś plandeką po mieście i wyzywanie lgbt od pedofili nie jest obrazą mniejszości xDDDD #bekazprawakow #bekazpisu #lgbt #bekazkatoli
@boguchstein: Ja bym nie poparł, gdyż nie zgadzam się z ich postulatami i denerwuje mnie ich zachowanie. W podobnym wypadku powinien działać każdy klub piłkarski, bo kibole biją się o szaliki z emblematami klubowymi i powinni rozważyć założenie swojego kościoła, każdy klub osobny.
a jeżdżenie jakąś plandeką po mieście i wyzywanie lgbt od pedofili nie jest obrazą mniejszości xDDDD
@JanuszKrzywonos: Jest obrażaniem i nie powinno mieć miejsca. Mnie jako katolika sformułowania w Twoim komentarzu też obrażają. Jak widzisz zachowujesz się tak samo jak jedni i drudzy – brak szacunku dla drugiego człowieka i jego praw.
@Mistborn: a czy ja daję fladze, czy znakowi towarowemu jakieś większe przywileje? Nie. Moja ekonomia nie powinna cię w ogóle obchodzić. Jak chce zniszczyć przedmiot należący do mnie, to to robię. Wyobraź sobie, że w denominacji chrześcijaństwa, którą właśnie stworzyłem, w taki sposób oddajemy cześć jaszczurojezusowi. Poprzez podarcie bibli. Także przestań obrażać moje uczucia religijne mówiąc, że niszczenie książek jest n-----------m. To nasz rytuał, tak jak w bibli składano w
@DeadIy: Prosilem Cię, zebyś mi to wytłumaczył, jeśli c-----o czytałem to mi wyjasnij, w jakim kontekście chodzi w tym konkretnym przypadku o obcinanie ręki? Jak to rozumieć, skoro ty czytałeś i wiesz coś, czego ja nie wiem
Chyba że nie potrafisz i bluzgi to Twoja obrona
11 Jeśli się bić będą mężczyźni, mężczyzna i jego brat, i zbliży się żona jednego z nich i - chcąc wyrwać męża z rąk
@martwykotek: Bluzgi to zawsze moja obrona. K---a. A teraz do rzeczy. Biblia - bez pudrowania - przedstawia historię przymierzy między Bogiem a ludźmi. Jeśli ludzie z-----i warunki jednego, w skutek bożego miłosierdzia, otrzymywali kolejne. Ludzka natura to grzeszność. Ostatnim z przymierzy jest chrystusowe zbawienie i jego reguł trzeba słuchać. Co cielawe nie unieważnia to starego prawa. Jest jego uzupełnieniem. Mówi tylko by rozumieć i wybaczać. Pamiętaj, że wybaczenie to nie
wee nie przesadzaj, informacja że buk ich r---------i to nie jest jeszcze nawoływanie do wzięcia spraw we własne ręce
@noelo_cohelo: Ale tam nie ma nic o tym co komu bóg zrobi. Księga kapłańska i księga powtórzonego prawa to przepisy postępowania dla ludzi.
11 Jeśli się bić będą mężczyźni, mężczyzna i jego brat, i zbliży się żona jednego z nich i - chcąc wyrwać męża z rąk bijącego - wyciągnie rękę i chwyci go za części wstydliwe, 12 odetniesz jej rękę, nie będzie twe oko miało
@martwykotek: Chyba ,,obu", lub ,,obydwu". W dużym uproszczeniu ST - tak nie rób + przewidywana kara. NT - tak nie rób, a jak ktoś tak robi to mu pomóż i wybacz.
Jeśli dwóch braci się bije i żona jednego z nich złapie swojego meża w okolicach intymnych, żeby ich rozdzielić to ma grzech i musi się z niego wyspowiadać? XDDDDDDDDDDDDDD
#bekazprawakow #bekazpisu #lgbt #bekazkatoli
Komentarz usunięty przez moderatora
W podobnym wypadku powinien działać każdy klub piłkarski, bo kibole biją się o szaliki z emblematami klubowymi i powinni rozważyć założenie swojego kościoła, każdy klub osobny.
@JanuszKrzywonos: Jest obrażaniem i nie powinno mieć miejsca. Mnie jako katolika sformułowania w Twoim komentarzu też obrażają. Jak widzisz zachowujesz się tak samo jak jedni i drudzy – brak szacunku dla drugiego człowieka i jego praw.
Chyba że nie potrafisz i bluzgi to Twoja obrona
@noelo_cohelo: W innej księdze jest nakaz kamieniowania za tego typu grzechy (cudzołóstwo). To ludzie mają to robić.
@DeadIy: Czyli księga powtórzonego prawa obowiązuje katolików? Jeśli tak to jak własnie mam rozumieć powyższy cytat?
@noelo_cohelo: Ale tam nie ma nic o tym co komu bóg zrobi. Księga kapłańska i księga powtórzonego prawa to przepisy postępowania dla ludzi.
możesz mieć rację, sorry. w takim razie patrz mój poprzedni komentarz.
a ty mi czy to coś ma do tematu i jeśli tak, to co?
@noelo_cohelo: Bo niektórzy komentujący twierdzili, że ten fragment nie jest o tym, że ludzie mają ich zabijać, tylko że Bóg to zrobi czy coś takiego.
@DeadIy: To jaka teraz jest kara za ten konkretny czyn wymieniony w cytacie? I na jakiej podstawie? I dlaczego to grzech/zło?
@noelo_cohelo: Tak bo według starego testamentu kobieta która popełni wyżej wymieniony czyn powinna mieć odciętą rękę
@DeadIy: I tudo was obojga - bibliści są zgodni - księga powtórzonego prawa stanowi zbiór praw i nakazów dla narodu wybranego i przepisy te
@martwykotek: Chyba ,,obu", lub ,,obydwu". W dużym uproszczeniu ST - tak nie rób + przewidywana kara. NT - tak nie rób, a jak ktoś tak robi to mu pomóż i wybacz.
@DeadIy: Dalej nie odpowiedziałeś na pytanie:
Jeśli dwóch braci się bije i żona jednego z nich złapie swojego meża w okolicach intymnych, żeby ich rozdzielić to ma grzech i musi się z niego wyspowiadać? XDDDDDDDDDDDDDD