Niech mi ktoś wytłumaczy, dlaczego podarcie biblii, albo kiedy kawałek tęczowej flagi dotyka kawałka kamienia z figury jakiegoś tam wymyślonego bożka, to obraza uczuć religijnych, a jeżdżenie jakąś plandeką po mieście i wyzywanie lgbt od pedofili nie jest obrazą mniejszości xDDDD #bekazprawakow #bekazpisu #lgbt #bekazkatoli
@martwykotek: kurde no dokładnie ci nie odpowiem, bo wyznań chrześcijańskich jest mnóstwo, ale no c'mon, to jest raczej ogólnie dostępna wiedza, że kamienowanie już nieaktualne, bo Jezus jakoś tam zniósł to prawo na rzecz prawa miłości czy coś takiego
ale no c'mon, to jest raczej ogólnie dostępna wiedza, że kamienowanie już nieaktualne, bo Jezus jakoś tam zniósł to prawo na rzecz prawa miłości czy coś takiego
@noelo_cohelo: no właśnie coś sporo praw kościelnych jest opieranych na zasadzie "jakoś tam czy coś takiego"
@DeadIy: Niestety odpowiadzasz tylko na te framenty moich wypowiedzi, na które odpowedź można w jakiś sposób zawoalować albo mówisz, ze c---a rozumiem.
Jeśli nie jesteś w stanie tego logicznie uzasadnić, to może Ty też masz problem ze zrozumieniem?
@martwykotek: „Zabijaj, Piotrze, i jedz! - odezwał się do niego głos. O nie, Panie! Bo nigdy nie jadłem nic skażonego i nieczystego - odpowiedział Piotr. A głos znowu po raz drugi do niego: Nie nazywaj nieczystym tego, co Bóg oczyścił.” Dz10.10-15
W piśmie są inne fragmenty. Wysil się i poszukaj.
Z pewnością i ja nie wszystko rozumiem. Miłej niedzieli.
#bekazprawakow #bekazpisu #lgbt #bekazkatoli
@DeadIy: Jeśli dobrze rozumiem:
@noelo_cohelo: no właśnie coś sporo praw kościelnych jest opieranych na zasadzie "jakoś tam czy coś takiego"
@DeadIy: Sam powiedziałeś, ze stary testament, mówi co jest złe, a nowy testament zamiast kary każe to wybaczać, ale sam winy nie znosi.
CZli przepisy ze Starego testamentu obowiązują według tego co
@DeadIy: Niestety odpowiadzasz tylko na te framenty moich wypowiedzi, na które odpowedź można w jakiś sposób zawoalować albo mówisz, ze c---a rozumiem.
Jeśli nie jesteś w stanie tego logicznie uzasadnić, to może Ty też masz problem ze zrozumieniem?
„Zabijaj, Piotrze, i jedz! - odezwał się do niego głos. O nie, Panie! Bo nigdy nie jadłem nic skażonego i nieczystego - odpowiedział Piotr. A głos znowu po raz drugi do niego: Nie nazywaj nieczystym tego, co Bóg oczyścił.” Dz10.10-15
W piśmie są inne fragmenty. Wysil się i poszukaj.
Z pewnością i ja nie wszystko rozumiem. Miłej niedzieli.