Wpis z mikrobloga

Niech mi ktoś wytłumaczy, dlaczego podarcie biblii, albo kiedy kawałek tęczowej flagi dotyka kawałka kamienia z figury jakiegoś tam wymyślonego bożka, to obraza uczuć religijnych, a jeżdżenie jakąś plandeką po mieście i wyzywanie lgbt od pedofili nie jest obrazą mniejszości xDDDD
#bekazprawakow #bekazpisu #lgbt #bekazkatoli
  • 127
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@R187: uuuu antysemityzm xp to prawo dotyczy żydów, ponieważ narod byl odpowiedzialny przed Bogiem za bledy, grzechy jednostki. W chrzescijanstwie odpowiedzialność spoczywa na indywidualnym czlowieku
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Bumelante: nie jestem w stanie stwierdzić, gdzie jest granica, ale zapewne nie umiem sobie wyobrazić świata, w którym można mówić dosłownie wszystko. Gdzieś ta granica zapewne jest. Udawanie, że jej nie ma jest bez sensu. Zwłaszcza, gdy kwestia dotyczy mniejszości, to jest dodatkowy problem.
  • Odpowiedz
  • 0
@Trybun_Plebejski: Nie piszę że kulturę trzeba szanować. Mam na myśli zapoznanie się z kulturą w znaczeniu słownikowym. Ludzie nadają znaczenia wszystkiemu i to nic dziwnego. Nie można tego nagle skreślać bo się okaże że większość jak nie wszystko jest bez sensu i debilne.
  • Odpowiedz
  • 0
@DeadIy: to niech się bogu zdecyduje, bo raz mówi, żeby zabijać, a potem, że nie? Jezus nic w kwestii homoseksualizmu nie zmienił względem starego testamentu. Czyli "kochaj bliźniego, tak długo jak nie jest pedałem" xd
  • Odpowiedz
@R187: Nie książka jest święta, a Słowo Boże. Jeśli przeczytasz to zrozumiesz, że pedałów nie należy zabijać.

@DeadIy:

11 Jeśli się bić będą mężczyźni, mężczyzna i jego brat, i zbliży się żona jednego z nich i - chcąc wyrwać męża z rąk bijącego - wyciągnie rękę i chwyci go za części wstydliwe, 12 odetniesz jej rękę, nie będzie twe
  • Odpowiedz
Niech mi ktoś wytłumaczy, dlaczego podarcie biblii, albo kiedy kawałek tęczowej flagi dotyka kawałka kamienia z figury jakiegoś tam wymyślonego bożka, to obraza uczuć religijnych, a jeżdżenie jakąś plandeką po mieście i wyzywanie lgbt od pedofili nie jest obrazą mniejszości xDDDD

@JanuszKrzywonos: Bardzo liczy się intencja. Czy ktoś drze władcę pierścieni?
  • Odpowiedz
@boguchstein: > : a jaka jest istotność islamu w Polsce? 20 Tatarów gdzieś na zadupiu Polski? Jak dla mnie to obie te religie, to taka sama bzdura, tylko jedna z nich podobno ma ponad 90% wyznawców w tym kraju. Jaka jest też powszechna znajomość koranu w Polsce, by w ogóle podejmować jego temat?
To jest taki sam zajebisty argument, jak przy dyskusji o piłce nożnej wyskakiwać z polo. Niby też sport, ale przeciętny Polak nawet nie ma pojęcia o zasadach gry.

Dyskriminujesz mniejszosci? Walczysz o prawa jednej grupy a druga olewasz? Mniejszosc muzulmanska jest mniej wazna lub mniej istotna? Wytlumacz mi jak to jest ze jednych popierasz a na drugich masz za przeproszeniem wjb.

Jezeli obie religie sa poryte to dissuj je obie a nie robisz to wybiorczo. Osoby homoseksualne wiecej krzywd doznaja od wyznawcow islamu a jakos nie widze memow szykanujacych wyzej wymienionych. Silni wobec slabych, slaby wobec silnych. To pownno byc
  • Odpowiedz
  • 0
@JohnRamboo: piłka nożna i polo należą do zbioru sport, tak jak chrześcijaństwo i islam należą do zbioru religia.

W naszym kraju dominuje piłka nożna, więc nie rozkmniam zmian w lidze polo, bo nie ma to na moje życie wpływu, kumasz? W szkole miałem tylko piłkę, większość znajomych to piłkarze, a zdecydowana większość społeczeństwa nawet nie rozumie zasad polo, więc nie ma sensu o tym sporcie dyskutować, bo nie dotyczy nikogo,
  • Odpowiedz
  • 0
@YouAreNotWhatYouThinkYouAre: xd następny, zakładam, że jeśli mieszkasz w Polsce, to do najbliższego kościoła możesz doskoczyć na jednej nodze i się bardzo nie spocisz, a najbliższy meczet musiałbyś wygooglać i może się okazać, że jest dopiero w sąsiednim powiecie xd tak zajebiście istotny jest islam w Polsce i tak zajebiście powszechna jest jego znajomość wśród ludzi xd
W Polsce jest całe 18 meczetów i tylko blisko 11 tysięcy kościołów xd Faktycznie
  • Odpowiedz
@boguchstein: Dość biedna odpowiedź na moje pytanie. Staram się po prostu być obiektywny. Nie jestem chrześcijaninem, nie jestem muzułmaninem. Jak kończy się krytyka chrześcijaństwa to wiemy, dużo bełkotu i szamotaniny. Jak kończy się krytyka islamu też wiemy. Dekapitacją. Ja lubie po prostu zadawać niewygodne pytania tam, gdzie warto je zadać dla polepszenia dyskursu. I wybacz, ale zaczynanie i kończenie zdania za pomocą xd jest naprawdę kiepskie.
  • Odpowiedz
  • 0
@YouAreNotWhatYouThinkYouAre: stosujesz jeden z najbardziej idiotycznych argumentów, który nie ma znaczenia w tej dyskusji. Tak jakby dyskusja była o problemie A, którego istotność jest bardzo wysoka, a ty wyskakujesz z problem B, którego istotność w naszej kulturze jest nieistotna/pomijalna.
Wyobraź sobie bezsens swojego argumentu, gdybyśmy gadali o dowolnym innym temacie, a ty wyskakujesz z kontrą, która dotyczy 3 tysięcy ludzi w Polsce xd Gadamy o problemie piłki nożnej, a ty
  • Odpowiedz

@JanuszKrzywonos: Biblia to "uczucia religijne", tak samo figura bożka itp.
Wg konstytucji masz prawo do swobodnego wierzenia w swoją religię. W prawie masz znieważenie symboli, religii itp.
Tak wygląda
  • Odpowiedz
  • 0
@Reiter: jakby LGBT założyła grupę wyznaniową, to by była dopiero beka xd Można by było pod obrazę uczuć religijnych podciągać niemal wszystko no i oczywiście rozliczanie podatków organizacji można by zmienić xd
  • Odpowiedz