Wpis z mikrobloga

@michal_77: mialem 2 razy izotek, za pierwszym razem jedynie bardziej uważałem w kuchni, wybiło mi cholesterol mocno podczas kuracji, tak to siłownia bez problemów, bez tych "mitycznych" bólów w stawach, krwawieniach itd
  • Odpowiedz
@michal_77: najpierw masa różnych antybiotyków z mizernymi efektami i brakami efektów lub nawrotem, potem izotek pełna kuracja 9 miesięcy (poprawa po dwóch tygodniach, efekty perfekcyjne, komfort życia stonks), po tej pełnej kuracji równo rok przerwy (dosłownie przez całe 12 miesięcy miałem kilka zmian typowo trądzikowych do policzenia na palcach obu rąk), po tych 12 miesiącach nawrót (nie taki typowy breakout, ale pryszcze się pojawiały) i wtedy druga kuracja, która skończyła
  • Odpowiedz
@michal_77: Tez jestem po izoteku, nie pamietam jak to było z siłownia bo mało wtedy uczęszczałem.
Z efektów ubocznych mocno suche wargi, i chyba dłonie tez - ale nie kojarzę już.
Brałem 3/4 lata temu, niecały rok - przeszło i odpukać nie wróciło.
  • Odpowiedz
@michal_77: @LubieWanilie: @destronafide: trądzik ma wiele przyczyn.
Z reguły dermatolog nie próbuje znaleźć przyczyny trądziku tylko stara się leczyć objawy - czyli przepisuje w ciemno maści, kremy i antybiotyki po których pryszcze znikają lub nie.
Dobiera zazwyczaj te leki na pałe - bo po co wysyłać pacjenta na wymaz wydzieliny i antybiogram.
Tak samo jak mało kto zleca badania hormonalne czy choćby wprowadza dietę rotacyjną by wykluczyć chociażby nietolerancję
  • Odpowiedz