Wpis z mikrobloga

Wiecie jak tak sobie myślę o tym LGBT i o tym jak większość tych celebrytów to popiera bo twierdzą, że każdy powinien żyć jak uważa i nie można zabierać ludziom wolności.
Jakby tak medialnie rozszerzyć temat samobójstw i legalnej eutanazji dla osób schorowanych czy cierpiących od lat na depresje to jestem na 100%, że zdecydowana większość z tych celebrytów byłaby przeciw bo przecież "świętość życia" i inne pierdoły. C--j z tym, że w ten sposób niejako odbierają wolność ludziom które mają już dość wieloletniej walki z bólem psychicznym czy fizycznym.
Ale jak jesteś homo to nie wolno na Cb złego słowa powiedzieć bo dyskryminacja, a jak masz depresję to jesteś "miękką p---ą" wszyscy mogą po tobie jechać i mało kto na to zareaguje.

#samobojstwo #lgbt #depresja #eutanazja
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LucasSpider: chodzi też o to, że osoba z depresją jest uznawana za chorego psychicznie a co za tym idzie nie jest w stanie racjonalnie decydować o swoim losie. Dlatego takie osoby leczymy, nawet jeśli wymaga to przymusowego zamknięcia w szpitalu psychiatrycznym. Oczywiście ten argument nie sprawdzi się w przypadku np. zaawansowanego nowotworu. Wtedy jak najbardziej powinno się dawać opcję decydowania o własnej śmierci.
  • Odpowiedz
@Patrycja89: Bo osoby z depresją jak najbardziej są w stanie podejmować logiczne decyzje, nawet takie prowadzące do samobójstwa. Po prostu widzą bezsens swojego życia i jedyne rozwiązanie jakie wykalkulowali to właśnie odebranie sobie go ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@sfOwl: a czy ty rozumiesz co ja mówię? Lgbt walczy z dyskryminacją osob aby "te" osoby byly tolerowane szanowane i uznawane za normalne bo tak powinno byc ( no chyba ze mowimy o niebinarnosci i smiesznych bajkach o setce płci w jednym ciele) i byc moze zmniejszy to samobójstwa "tych" ludzi ale nijak to się ma do osob z depresją, ktore cierpia kazdego dnia i to nie ze wzgledu na
  • Odpowiedz