Czy w #warszawa straż miejska albo jakieś służby zawijają rowery które są długo przypięte do stojaków na mieście? Uciekło mi powietrze z koła w centrum, i nie miałem co zrobić z rowerem, więc go przypiąłem do stojaka. Wróciłem po niego po ~2 tygodniach, i widzę że ktoś go zabrał, a to był rockrider 340 z decatlonu bez powietrza w przednim kole wart jakieś 400-500zł max, więc kradzież mało prawdopodobna. Byłem na policji ale kazali mi czekać kilka godzin bo oficer był czymś zajęty, więc poszedłem do domu z myślą że wrócę tam w poniedziałek, i może coś załatwie ale zastanawiam się czy nie lepiej w pierwszej kolejności uderzyć do miejskich
@Delfin17 dlaczego kradziez malo prawdopodobna? XD stal bezczynnie prawie 2 tygodnie, a to w koncu otwarty srodek stolicy gdzie kreca sie tu dziennie tysiąąące roznych ludzi, wiec nie wiem czego sie spodziewales zostawiajac go tak na taki okres czasu i to w srodku Warszawy. Z reszta, tu nawet z mojej dobrze zabezpieczonej piwnicy mi rower ukradli, wiec wiesz kolego, slabo znasz wielomiejskie zycie widze ( ͡~ ͜ʖ͡°
rowery przypięte do różnych miejsc nie są usuwane przez miasto. Podejrzrwam że ktoś go zajumal
@BlackPowerRanger: @Delfin17: @kloner11: Pewnie ktoś skroił. Jednak miasto (ZDM) też by zabrało, ale raczej nie tak szybko. Sam ze 2-3 razy zgłosiłem rower przypięty do stojaka, aby go usunęli, ale to były sztuki w stanie agonalnym, np. sama rama.
samochody potrafią stać latami i zarastać krzakami
@Delfin17: a weź daj zdjęcie roweru bo w google jakieś różne mi wyskakują. Wczoraj przechodziłem w ciągu dnia dwa razy koło Waszyngtona i stał rower bez powietrza z przodu, taki całkiem nowy, nie przypięty ( ͡°͜ʖ͡°)
#pytanie #rower #zlodzieje
Ludzie boją się rower zostawić na 10 minut, gdy wchodzą do sklepu, a ty zostawiłeś go na 2 tygodnie? Szukaj na portalach aukcyjnych...
@BlackPowerRanger: @Delfin17: @kloner11: Pewnie ktoś skroił. Jednak miasto (ZDM) też by zabrało, ale raczej nie tak szybko. Sam ze 2-3 razy zgłosiłem rower przypięty do stojaka, aby go usunęli, ale to były sztuki w stanie agonalnym, np. sama rama.
@Wycu91: Na nieużytkowane