Aktywne Wpisy
oficjalniemartwa +460
Wołam plusujących wpis:
Żeby zrobić 16 pączków, musiałam zakupić:
-mąka pszenna tortowa 1kg - 2,37zł
-mleko 1l - 4,47zł
-drożdże świeże 100g - 1,99zł
-4 jajka - 6zł *
-cukier trzcinowy 0,5kg - 5,99zł
-masło 300g - 9,49zł
-rum Bacardi 0,7l - 65zł
-ekstrakt z wanilii - 7,99 zł
-1 konfitura z róży i 1 z wiśni - 23,78 zł
-cukier 1kg - 4,49 zł **
-2 cytryny - 3zł
-olej 1l
Żeby zrobić 16 pączków, musiałam zakupić:
-mąka pszenna tortowa 1kg - 2,37zł
-mleko 1l - 4,47zł
-drożdże świeże 100g - 1,99zł
-4 jajka - 6zł *
-cukier trzcinowy 0,5kg - 5,99zł
-masło 300g - 9,49zł
-rum Bacardi 0,7l - 65zł
-ekstrakt z wanilii - 7,99 zł
-1 konfitura z róży i 1 z wiśni - 23,78 zł
-cukier 1kg - 4,49 zł **
-2 cytryny - 3zł
-olej 1l
PiccoloGrande +657
Komentarz usunięty przez autora
Itd
Mężczyźni często są nastawieni na udzielanie innym porad, wczuwaja sie w role jakiegos #!$%@? coacha xD
Te roznice sa fajnie opisane
Każdy ma inne potrzeby, ale ja w tym najlepszy nie jestem, bo walczę z tym, żeby czegoś nie doradzić ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@svickova: otóż to, takie podawanie rozwiązań może zostać odebrane jak spłycanie problemu
"skończ marudzić, zobacz jak łatwo rozwiązać twój problem"
i może być wręcz obraźliwe że ktoś myśli że trapiący nas np. od wielu dni problem jest w stanie rozwiązać dając mu na przemyślenie aż 10 sekund... Kojarzy mi się to z bronkowym "zmień pracę, weź kredyt". No #!$%@? gdyby to się dało łatwo
"Ja tak mam jak z kimś rozmawiam, staram się od razu znaleźć rozwiązania problemów i zauważyłam, że ludzie tego raczej nie lubią bo chcą się po prostu wygadać, a rozwiązania często nie są takie proste ( ͡° ʖ̯ ͡°) No i rozumiem, każdy potrzebuje innego wsparcia."
Polecam książkę 'otoczeni przez idiotów'. Mam dokładnie ten sam problem co Ty i ta książka rzuciła nieco światła na tę
@svickova: @chrabia_bober: A czemu w ogóle zakładamy, że te rozwiązania są prawidłowe?
Też mnie denerwuje, jak ktoś mi próbuje życie ustawiać, jak mówię o swoich problemach. Ludzie