Wpis z mikrobloga

@rastafaraj93: Raczej nie z tego co ja się dowiadywałem od lekarzy do których chodziłem, a dysk mi się tak wysunął i został że można było tylko operacyjnie. Jedynie L4 i wtedy może coś z rentą, ja byłem bezrobotny, miesiąc po odejściu z pracy w trakcie szukania nowej się rozwaliłem.
  • Odpowiedz
@rastafaraj93 jeżeli ludziom po aputacji nie dają renty stałej, to na dysk zapomnij. Możesz iść na zwolnienie lekarskie z tego tytułu, zapewne dostaniesz skierowanie na rehabilitacje, a potem wracasz do pracy- albo operujesz, jeżeli sytuacja tego wymaga. Trzeba by co 5 osobę ma problemy z kręgosłupem kierować ma rentę.
  • Odpowiedz
@rastafaraj93: u mnie w stacji pogotowia rozganiamy ból ketoprofenem, a to podstawowy lek przeciwbólowy z najsłabszych, więc nie wiem czy aż taką moc powagi ma wypadnięcie dysku, że kwalifikuje się do renty ( ͡° ͜ʖ ͡°) co najwyżej jakieś zwolnienie może 14 dniowe z możliwością przedłużenia
  • Odpowiedz
@es-blumenfeld: w zasadzie to nie chodzi o mnie tylko o kolege dostal papier ze jest chwilowo calkowicie niezdolny do pracy (pol roku na te chwile jest na chorobowym) operacji nie mial i sie wlasnie zastanawia czy dostalby rente ogolnie randomowo go boli tak ze sie ruszyc nie moze pada na ziemie i #!$%@? czasemi 2-3 razy dziennie a czasem nawet miesiac go tylko lekko pobolewa chodzi tylko do kregaza ten go
  • Odpowiedz