Aktywne Wpisy

brainmixer +115
W sklepie mi te płytki się podobały, a tutaj... już sama nie wiem.... Pytałam się fachowca, ale on mówi, że tak ma być. W komentarzu więcej zdjęć. A co Wy myślicie Mirabelki i Mireczki? Jest ok?
#remontujzwykopem #remont #budujzwykopem
#remontujzwykopem #remont #budujzwykopem
źródło: IMG_20240508_083047
Pobierz
kukold +2
Gdzie najlepiej szukać fachowca do zrobienia strony dla kliniki stomatologicznej? Chodzi o prosty system do rezerwacji wizyt z przypominaniem przez sms i całe zarządzanie do tego, hosting, adres, maile itp. Widziałem gotowe abonamenty ale drogo to wychodzi dla więcej niż jednego stomatologa. Ile coś takiego może kosztować? Nie chcę żeby mnie naciągnęli bo to raczej szybka robota. Mogę zapłacić do tysiąca jak będzie porządnie i ładnie wykonane.
#programowanie #pracait
#programowanie #pracait

2. Ubuntu ma zupełnie z-------o window managera. Kiedy próbuję coś przeciągnąć z okna A do B to okno B się chowa. File explorer nie ma domyślnie paska adresu, żeby z palca wprowadzić ścieżkę. Przeszukiwanie katalogów to jakaś masakra. Normalnie jak w Win10 wciskam przypuśćmy klawisz "K" to mi przeskakuje do pierwszego pliku z nazwą zaczynającą się na "K". W Ubuntu pokazuje się jakaś g------a wyszukiwarka plików, która jest zbyt wolna aby miała jakieś praktyczne zastosowanie.
3. Na Ubuntu miałem zajebiste problemy ze sterami do nVIdii. Miałem co najmniej dniówkę z głowy na przeinstalowywaniu sterowników. W końcu udało mi się jakoś opanować sytuację i przez miesiąc pochodził. Po miesiącu padło na amen. Kupiłem nową kartę graficzną bo Ubuntu sobie z nią nie radziło (na Win10 wszystko śmigało).
Muszę w ogóle założyć jakiegoś bloga ze swoimi przygodami z linuxem. Bo to jest temat na dłuższe wpisy. Syf jakich mało.
#linux #windows #ubuntu
@ZasilaczKomputerowy: To zmień produkt. Chyba, że komputer nie jest twój / nie umiesz
@noofaq: No, ale tylko CUDA
Ubuntu nie ma z-------o WM, gdyby nie zużycie RAMu to jest całkiem dobry
W sensie przez cały dzień pisałeś w Terminalu "sudo ubuntu-drivers autoinstall"?
Są różne środowiska.
Linux mint cinnaomn, polecam.
1. RTFM
2. RTFM
3. RTFM
źródło: comment_159776938013NkTwoy7tsI5O83fZmjlk.jpg
Pobierz