Aktywne Wpisy
Kagernak +310
Może wygra Trump, może Harris, ale żadna z tych opcji nie zmienia faktu, że ceny w polskim gastro to jakiś k---a żart...
#usa
#usa
#raportzpanstwasrodka Ania kioskarka wyhaczyla topik na bazarku i oooo ale swietny, oglada, zachwycona a Magda z tylu zawstydzona bo ona by mogla max to na jedno ramie zalozyc i kompletnie zmieszana odwraca glowe ogladajac jakies meskie dresy bo ewidentnie tez by chciala moc ogladac rzeczy w rozmiarze normalnej kobiety:) a ta Ania jest chyba od niej 6 lat starsza....
#covid19 #koronawirus
1. jest oczywiste (nikt poważny tego nie neguje, ani nigdy nie negował), że certyfikowane maseczki medyczne zapewniają (prawidłowo użyte) zdecydowanie większy poziom osobistej ochrony niż np. maseczki "domowej roboty" – to w ogóle nie jest sedno sprawy;
2. w okresie mniej-więcej styczeń-kwiecień istniała
@bojownik69: Bo stoją wiele godzin w pocie nad pacjentem z wysterylizowaną raną na sterylnej sali operacyjnej? xD Ty nie masz być ultra specem, a minimalizować ryzyko. Ludzie ogarnijcie się XD
@bojownik69: Jeśli ktoś nosi tę samą maskę przez kilka dni, to po prostu brakuje mu intelektu, by ocenić głupotę takiego postępowania. To jest właśnie powód, dla którego instytucje typu WHO nie rekomendowały powszechności noszenia masek, ponieważ wiedziały, że spowoduje to problemy z ciągłością dostaw, a ludzie w większości krajów nie wiedzą, jak prawidłowo używać maseczek (brak wcześniejszych doświadczeń epidemicznych).
@bojownik69: Nie, po prostu nie jestem samolubem, któremu przeszkadza założyć maskę na 10min w sklepie by chronić siebie i innych w imię własnego ego. WOLNOŚĆ MI ZABRALI KURŁAAA OSZUSTY. Jeśli mogę minimalizować ryzyko to je minimalizuję. Na ulicy też z----------z 150km/h bo w 99% nic się nie
Tak już bez wbijania szpileczek ale zauważyłem że jak każdy prawak ma kolegę geja co nie popiera lgbt, tak samo zwolennicy obostrzeń mają kolegę znajomego lub dalszą rodzinę co chorowała. Żadnego #ama na wykopie gdzie ktoś miał bezdech lub leżał pod respiratorem. No ale przecież ponad 50%
@Jerry664: Koreańczycy, Japończycy, obywatele Tajwanu czy Singapuru mieli doświadczenia z SARS/MERS, stąd reakcja społeczna jest zupełnie inna, a rządy bardziej kompetentne.
2. Po drugie, chorzy mająsiedzieć w domu lub szpitalu, a nie kichać na ludzi.
3. Po trzecie, wystarczy kichać w rękaw lub chusteczkę. Ile ludzi kicha czy kaszle w maseczkę?
4. Kraje jak Szwecja i Holandia nie zalecają nosić szmat na dupie.
5. Jaka to
@Pinek7: Nagle lewackie kraje są przykładem do naśladowania? W innych przypadkach lewactwo w Europie Ci przeszkadza sądząc po twoich komentarzach.
@ernst_stavro_blofeld: Obalanie tez wymyślonych przez siebie samego na poczekaniu, tj. takich, których nikt poważny nigdy nie formułował, dla uzyskania niewielkiej szansy internetowego poklasku, jest klasycznym świadectwem bardzo delikatnego ego. Postaraj się nad tym panować w przyszłości – możesz to zmienić. Pozdrawiam.