Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CralencSeedorf: Nie ma planów na 2 sezon, a animce tworzy sie zazwyczaj by wypromować mangę/light novelke. 1 sezon obejmował 1-2 tomy i był reklamą. Obecnie jest chyba 16 tomów
edit: chodzi mi o novelke bo manga jest ale obejmuje tylko 1 tom
  • Odpowiedz
@kinasato:

Też mi wyjątkowo ta seria podeszła, i zdecydowanie planuję przeczytać źródłowe LNki, ale narazie zanim zacznę to czekam z nadzieją, że wyjdzie ładnie spięta całość.

Inna taka LNka z fajną krótką adaptacją, do której mam takie samo podejście (fajne anime, chcę czytać LN, czekam na finisz) to SukaSuka.
  • Odpowiedz
@Logytaze: A nie jest tak? Pytam z ciekawości, wszędzie widzę te wytłumaczenie to przyjąłem je za pewnik. Popularne serie tworzą kolejne anime by utrzymać popularność i sprzedawać figurki czy inny merch + bluray. No ale większość 1 sezonowych anime wydaje się zwykłą reklamą.
  • Odpowiedz
@kinasato: Cieszę się, że nie jestem jedyny. Seria mega mi podeszła i nawet taka postać jak Ranta była dobrze zrobiona. Szkoda, że społeczność anime nie doceniła tej serii.
  • Odpowiedz
@Logytaze: No i zarabia, promując pierwowzór ¯_/(ツ)_/¯ Często samo wypuszczenie anime podbija sprzedaż mangi czy novelki na taki poziom, że seria się zwraca, a dochodzi do tego jeszcze merch i Blu-ray.
  • Odpowiedz
@Amrodoo: Jak anime na siebie zarobi to często robią kontynuacje - niekoniecznie uzależnione od popularności novelki. Problem w tym, że Grimgar sprzedał się słabo - sprzedał się zaledwie w 611 egzemplarzach blu-ray co sprawia, że szanse są niezwykle niskie.
  • Odpowiedz