Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Mam 4 uszkodzone pady w których połamałem lewy analog. Teraz takie pytanie w skali 1-10 jak trudne jest przelutowanie całego analoga w padzie? Mógłbym z tych 4 padów zrobić 2 w pełni sprawne (wszędzie prawy analog jest jak nowy) więc gra warta świeczki.
Uprzedzając pytania, tak, niszczę pady bo mam za dużo siły i zdarzało mi się tak wcisnąć analog że się połamał, nawet w fabrycznie nowym padzie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#xboxone
  • 7
@sodomek jak umiesz cokolwiek lutować to dasz radę, tylko przyda się odsysacz do cyny i plecionka.
Jak nie masz pojęcia o lutowaniu to daj jakiemuś studentowi elektroniki to ci to za 4 browary zrobi, w godzinę
  • 1
@User224: to nie jest takie trudne jakby się mogło wydawać ( ͡ ͜ʖ ͡) mam mocny chwyt dłoni i przez to potrafię kciukiem naprawdę mocno przycisnąć, w zasadzie nie mam problemu żeby w nowym padzie połamać cały analog że będzie bezużyteczny

@GrubyKrisu1991: nie, to nie potencjometr, we wszystkich padach lewy analog ma połamany "koszyk" i to czuć przy wciśnięciu analoga że jest pęknięty w środku
  • 0
@b0b3r: myślałem o tym że sobie zostawię dwa pady oryginalne, dwa naprawię na podzespołach z Ali a za pieniądze że sprzedaży 2 kupię sobie 1 oryginalny pad