Wpis z mikrobloga

No i co jest nie tak z narkotykami, albo alko z przemytu? Jak ma być to i tak zniszczone

@Maneharno: to jest nie tak, że nie możesz ich legalnie posiadać.

no ale w jaki sposób ta kradzież rozwiązuje ten pierwszy problem.

Podpala tym barbarzyńcom tyłek. Skoro nie istnieje państwo polskie, które ściga przestępców przepieprzających miliony złotych to niech chociaż dziennikarz zrobi niegroźną prowokacje.

Tego problemu nie da się rozwiązać, bo całe
druga sprawa to spróbuj sobie zgłosić na policje kradzież śmieci o wartości kilku złotych, które miały iść na utylizację.

@ZaplutyKarzelReakcji: no, ale do kradzieży dochodzi wlamanie

Co znaczy legalnie posiadać, on też nie może tego legalnie posiadać, bo to nie jego własność.

Btw jak tak o śmieciach mowa, to spróbuj się nocą włamać do śmietnika przy jakimś większym hipermarkecie. Myślisz, że spotka się do bez reakcji policji jak zostanie zgłoszone
@ZaplutyKarzelReakcji: te twoje tłumaczenia są absurdalne. Alko z przemytu jest zły i nielegalny więc nie wolno, go #!$%@?ć ze składów. Narkotyki podobnie, natomiast pakiety wyborcze są nielegalne wiec w sumie wolno je #!$%@?ć. No i wejście na jakiś magazyn to nie włam, bo drzwi czy okno były otwarte, a teren otoczony płotem w którym jest dziura i nie widać ochrony.

No i nie wiem jak zabranie kartonu przez tego dziennikarza ma
No i wejście na jakiś magazyn to nie włam, bo drzwi czy okno były otwarte, a teren otoczony płotem w którym jest dziura i nie widać ochrony.

@Maneharno: kradzież z włamaniem jest zdefiniowana w kodeksie karnym. Jeżeli nie otworzył zamka wytrychem albo nie wyłamał drzwi to mu tego nie przyklepią.

No i nie wiem jak zabranie kartonu przez tego dziennikarza ma pomóc w sprawie wywalenia w błoto kilkudziesięciu milionów.

Nie może,
Co z typem który rzucił na chodnik jedną łuskę od słonecznika

@europa: uniewinniony w apelacji (250 zł mandat -> 100 zł pierwsza instancja)
@Reepo: czy mozna bylo tam wejsc bez zadnej przepustki. Tak

Czy kazdy mogl tam wjesc tak.

Jakie byly w takim razie zabezpiecznie poczty w kwestii tego obowiazku. No tak sobie tam je trzymalismy. No generalnie nie wiemy co z tym mielismy zrobic.( ͡° ͜ʖ ͡°)

Takie widze odpowiedzi poczty polskiej na obowiazek zabezpieczenia i magazynowania drukow na wybory( ͡° ͜ʖ ͡°)

Partanina pierwsza
@Reepo: przecież to jest jawny wstęp do prześladowań politycznych dziennikarzy. Nikt z was tego nie zauważa?

To jest jawne użycie policji, żeby zastraszać dziennikarzy piszących niekorzystne dla władzy artykuły. Potem postawi się tego dziennikarza w propagandzie jako warchoła, który napada na polskie mienie i będzie świetny materiał propagandowy przekonujący do konieczności nacjonalizacji mediów.