Dziś miałem wywiad telefoniczny z doktorem na temat mojego zabiegu #wazektomia standard pytania czy na pewno tego chce czy nie będę żałował, jaką mam sytuację rodzinną i materialną itp. wszystko bardzo kulturalnie i miło, pan doktor z głosu wydawał się miłą osobą. Pytał o moją historię schorzeń, powiedziałem szczegóły i tyle, poinformował jak się przygotować do zabiegu i zaprosił na wyznaczony termin.
Plusujących zawołam zdam relacje z sobotniego zabiegu.
@Penginsan skoro zdecydował się na wazektomię to najprawdopodobniej przegadał z partnerką inne metody antykoncepcji.
Od zawsze mnie zastanawia dlaczego faceci w Pl mogą "pozbawić się" możliwości bycia ojcem legalnie, a kobiety legalnie nie mogą się pozbawić tej niepłodności/bezpłodności...
@Jarczenko: to jest k---a smutne, laski tak samo nie mogą decydować o swoim ciele :/ chcą nas chyba koniecznie zmusić do rozmnażania, nawet jak się nie chce.
@dildo-vaggins: powiesz mi jedno. Bo sam chce zrobić tylko nie bardzo wiem czy przy metodzie kanadyjskiej plemniki uchodzą do worka mosznowego. Czy on rośnie czy co się z tym dzieje?
@Jarczenko: powiem Ci stary że czasami lepiej jak kobieta przyjmuje te tabletki, bo przynajmniej ma ustabilizowane hormony i nie o--------a góra dół co miesiąc przez miesiąc
Jako różowa @dildo-vaggins może się wypowiem. Na początku w ogóle nie byłam przekonana do zabiegu i byłam na nie. Tak kategorycznie na nie. I w ogóle jak pojawiał się temat wazektomii to uciekałam z pokoju. Ale w końcu doszłam do wniosku że to nie jest zły pomysł i argumenty "za" mnie przekonały. Mamy już dziecko, które jest już w takim wieku że jest kumate i można z nim robić większość rzeczy wspolnie.
Plusujących zawołam zdam relacje z sobotniego zabiegu.
#antynatalizm
Od zawsze mnie zastanawia dlaczego faceci w Pl mogą "pozbawić się" możliwości bycia ojcem legalnie, a kobiety legalnie nie mogą się pozbawić tej niepłodności/bezpłodności...
Komentarz usunięty przez autora
@Jarczenko: Co ty w PL to jest zabieg jak wyrywanie zęba tylko mniej bolesny. Płacisz 1500 PLN i robią ci w 15 minut bez gadania.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Jarczenko: np we francji minimum 4 miesiace czekania po pierwszej konsultacji z lekarzem, by sie upewnic o swoim postanowieniu ¯\_(ツ)_/¯
Na początku w ogóle nie byłam przekonana do zabiegu i byłam na nie. Tak kategorycznie na nie. I w ogóle jak pojawiał się temat wazektomii to uciekałam z pokoju. Ale w końcu doszłam do wniosku że to nie jest zły pomysł i argumenty "za" mnie przekonały. Mamy już dziecko, które jest już w takim wieku że jest kumate i można z nim robić większość rzeczy wspolnie.