Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
Często słyszę że feministki krzyczą o równe prawa a pomijane są takie fakty jak:odsetek samobójstw wśród mężczyzn czy fakt że kobiety dostają dziecko w sądzie częściej od mężczyzn i inne tego typu statystyki.

Tylko wiecie że to właśnie lewica chce zrzucenia z mężczyzn tych rzeczy? Chorych wymagań typu masz założyć rodzinę, mężczyzna nie może płakać czy okazywać emocji, mężczyzna nie może ubierać kolorowych ubrań bo zostanie zwyzywany od pedałów, przekłamanie że mężczyźni są w jakichś sposób gorsi w wychowywaniu dzieci (dlatego potem ich nie dostają w sądzie).

Dużo się mówi o "incelach" i o tym jak ich traktuje społeczeństwo i rzekomo że jest to wina lewicy i ideologii lewicowej. Ale to że usłyszeliśmy o takim problemie to właśnie zasługa tego że mężczyźni zaczynają wyłamywać się z kajdanów tej "męskiej konserwatywnej poprawności" i mówią "tak, jest mi źle", myślicie że kiedyś tacy ludzie nie istnieli? Jasne że istnieli (Brzydcy,odrzuceni), tylko nie łudzili się oni że społeczeństwo się nad nimi pochyli, od razu byli nazywani:"nieudacznikami" , "bądź mężczyzną a nie skamlasz nad swoim biednym losem" to jest właśnie rada którą by usłyszeli. A potem wielkie zdziwienie że w społeczeństwach gdzie nikogo nie obchodzą męskie problemy bo "chłop to ma być chłop" mamy taki a nie inny odsetek samobójstw",

do tego dochodzi to tak bardzo znienawidzone LGBT, gdyby któryś z was był piętnastoletnim gejem na Podkarpaciu myślę że też wasza szansa na popełnienie samobójstwa czy wpadnięcie w depresję zwiększyła by się (dane z d--y).

Podsumowując, to nie lewica chce zrobić z faceta niewolnika własnych uczuć

#konfederacja #neuropa #4konserwy #lewica #prawica #polityka #lgbt #mezczyzni #depresja #przegryw #incel #przemyslenia
#samobojstwo
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Grzesiu99: ok ale przeciez niektore z tych spraw nie wymagaja zmiany w spoleczenstwie zeby je rozwiazac, np sprawy w sadzie, a feministki jakos maja na to w------e.

tak samo sprawa "prawnej aborcji" czyli danie facetom opcji zrzeczenia sie ojcostwa, gdzie sa feministki? a no tak, protestuja przeciw takim pomyslom bo przeciez "facet mogl sie zabezpieczyc"
  • Odpowiedz
Tylko wiecie że to właśnie lewica chce zrzucenia z mężczyzn tych rzeczy? Chorych wymagań typu masz założyć rodzinę, mężczyzna nie może płakać czy okazywać emocji, mężczyzna nie może ubierać kolorowych ubrań bo zostanie zwyzywany od pedałów, przekłamanie że mężczyźni są w jakichś sposób gorsi w wychowywaniu dzieci (dlatego potem ich nie dostają w sądzie).

@Grzesiu99: nie no tym, że lewica chce wykończyć społeczeństwo i jak najbardziej zabić mężczyznę w mężczyźnie
  • Odpowiedz
@Grzesiu99: skoro przy rozwodzie pary najczęściej decydują że dzieci mają zostać z matką to chyba logiczne jest że sąd to zatwierdza.
A my się sami świetnie wykańczamy(odnoszę się do samobójstw). nie zgadzamy się nawet z diagnozą że męskość bywa toksyczna.
  • Odpowiedz
  • 0
@zapomnialemhaslo: na temat prawnej aborcji się nie wypowiem bo nie siedzę aż tak w tym, a co do pierwszego, wydaje mi się że feministki nie czują się upoważnione żeby walczyć o to że faceci są tak samo dobrymi opiekunami jak matki bo dużo samych facetów by się z nimi nie zgodziło (np. Bosak taki przecież według niego to kobieta ma funkcję opiekuńczą). Problem jest taki że to się kłóci bo
  • Odpowiedz
@Grzesiu99: im bardziej konserwatywne i religijne województwo tym mniejsza szansa na s---------o. Podejście lewicowe/liberalne wręcz wtłacza ludzi w objęcia śmierci

Co ciekawe, taki rozkład pokrywa się też z religijnością danego regionu. Z Diagnozy Społecznej wynika, że najbardziej zateizowanym województwem jest właśnie warmińsko-mazurskie, na trzecim miejscu jest zachodniopomorskie, zaraz po nim lubuskie i dolnośląskie. To miejsca, których mieszkańcy najrzadziej chodzili do kościoła. Zdaniem prof. Czapińskiego te dwa elementy (brak zakorzenienia i
  • Odpowiedz
@Grzesiu99: jak to feministki nie czuja sie upowaznione? przeciez one walcza "o rownosc pomiedzy kobietami i mezczyznami", jakby wprost mowily ze walcza tylko o przywileje dla kobiet to bym sie nie czepial.

niestety na ta chwile jedyne co feministki oferuja facetom to jakies zludne obietnice ze jak juz wprowadza swoje porzadki to bedzie im lepiej
  • Odpowiedz
  • 0
@wilhelm99: jest mniejsza szansa że progresywna laska będzie się śmiała z twojego wzrostu, randkuje z dunkami, ostatnie co zrobią to wyśmieją twój wzrost.
  • Odpowiedz
@Janek1903: ta, lekarz sobie pewnie na chybił trafił rybryczke zaznacza bo jest n------y bimbrem i musi zdążyć furmanką do drugiej wsi.
Bo co na tym wschodzie się dzieje to III świat.

Jeśli jednak liczby do Ciebie nie przemawiają to może anegdotka przemówi.
Byłem kiedyś z dziewczyną z Chełma, a ja jestem z zachodniego pomorza. Ona nie znalazł ani jednej osoby osobiscie która popełniła s---------o, ja znam takich 12 i wiele
  • Odpowiedz
  • 0
@Thachi: nie jestem cuckiem, jestem świadomy toksycznych wartości które społeczeństwo nałożyło na mężczyzn i powiem ci szczerze że laski to doceniają (inteligentne, karyny na pewno chcą prawdziwego "chopa""
  • Odpowiedz
Podsumowując, to nie lewica chce zrobić z faceta niewolnika własnych uczuć

@Grzesiu99: To dobrze, że facet może sobie popłakać, że feministki forsują parytety z firmach, na szkoleniach i dotacjach dofinansowanych faceci są w gorszej pozycji, faceci płacą alimenty na żonę bez dziecka nawet jeśli rozwód jest nie z jego winy, no ale mogę legalnie zapłakać z tego powodu i lewica mnie przytuli. Przy okazji poprze postulaty feministek i w projekcie
  • Odpowiedz
  • 0
@djtartini1: "może sobie popłakać" okej umniejszyłeś mój argument erystyczne. Nie znam tej sytuacji o której mówisz ale na lewicy ludzie też odpierdzielają, bardzo fajnie wziąć sobie jakiś skrajny głupi postulat i mówić że tego chce cała lewica. Dasz mi linka do tego nawiasem mówiąc?
  • Odpowiedz
@Grzesiu99: masz tutaj, żądają parytetów w sejmie
https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/spoleczenstwo/297852,1,po-kongresie-kobiet-feministki-walcza-o-parytety.read
https://www.parp.gov.pl/component/grants/grants/technologie-dla-kobiet dofinansowania tylko dla kobiet, ale w każdym projecie UE kobiety mają więcej punktów na starcie ( i niepełnosprawni)
to samo parytety w zarządach firmitd. projekt aborcyjny to ten bodaj z marca 2018 zapisy o ograniczeniu wolności za krytykę organizacji feministycznych. Owszem trochę Cię wyśmiałem i użylem przejaskrawionych argumentów, ale to są podstawowe cele organizacji feministycznych w Polsce i to nie jest
  • Odpowiedz