Aktywne Wpisy
Kumpel19 +31
Zarzutkkake +224
Ale jak to podwójnie zapłacić? Co wy rasiści? Nie wiecie, że plus size to zaleta? Mam chorą tarczyce. Jaki potrójny hepi meal? Kamery nie pokazuja prawdy. To jest problem tych ludzi, że sie tu nie zmieszczą! LUDZIE DAJCIE MI SPOKOJNJE ŻYĆ JA WCZORAJ WŁOSY FARBOWAŁAM I PAXNOKCIE A WY MI MÓWICIE ŻE JA GRUBA!
#bekazgrubasow #humorobrazkowy
#bekazgrubasow #humorobrazkowy
Wujas: Anon, za dużo tu nie stargujemy, stan kozacki, będziesz zadowolony, sam bym brał jakbym miał
Ja: Ale to się nawet nie przejedziemy?
Wujas: Nie trzeba
Ja: No ok
Zapadła decyzja, bierzemy. W tym momencie właściciel auta dodał, że to wersja z norweską skrzynią biegów, które mają dłuższe przełożenia i dlatego jest ich tylko 4. Wujas na to, że faktycznie na skandynawie takie wypuszczali bo tam dużo górek i by się człowiek zamachał wajchą przy wersji 5 biegowej. Ja sam pomyślałem, że #!$%@? się znam więc zaufam.
W tenże sposób stałem się "szczęśliwym" posiadaczem VW Polo 1.4 benzyna wersja skandynawska - czterobiegowa.
Pierwsze co się robi po kupnie auta to ponoć wymiana rozrządu i filtrów/olejów. Tak też uczyniłem, ale uznałem, że to już zrobię w warsztacie żeby wujasowi głowy nie zawracać. Jakież było moje zdziwienie, gdy dostałem telefon - Panie, Pan masz 5 bieg w tej skrzyni zaspawany.
Generalnie samochód kupiłem za 7000 PLN w 2013 roku, jeździłem nim rok wymieniając skrzynię, rozrząd, przepustnicę, a i tak gasła co chwila przez dziwne obroty...Wrzuciłem w nią około 4k więcej i w końcu się poddałem, sprzedałem tę france.
Dziś fb przywitał mnie takim oto przypomnieniem...
Mirki i Mirabelki, nie powtarzajcie mojego błędu i sprawdzajcie fury w stacjach diagnostyki, to nie kosztuje dużo, a może Wam zaoszczędzić sporą sumkę polskich złotych.
#heheszki #motoryzacja #volkswagen #truestory
( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@oSsStanMarsh: Żadna z rzeczy, które wymieniłeś nie wyszłaby na przeglądzie przed-zakupowym za 5 dych.
Ale nie obrażaj
Oczywiście paragonu brak i typ gada że się zgodziłem na coś takiego bo naprawiane sprzęgło tanim kosztem... Obecnie jeżdżę tym polo do czasu lawety i na złom pójdzie ani grosza prócz paliwa nie wkładam. Przegląd przeszedł tak że wyczyściłem pod