Wpis z mikrobloga

Kupiłem #dom na końcu ulicy, dalej same pola na które #psiarze chodzą często z psami na spacery. Nigdy nie podobało mi się że w Polsce ludzie z domów robią fortece, budują wysokie ogrodzenia i odcinają się od sąsiadów, mieszkałem trochę w Holandii i tam często domki stoją bez ogrodzenia - wygląda to bardziej przyjaźnie moim zdaniem. Problem mam jednak z tymi psami, ludzie zamiast dojść do pola i spuścić psa z smyczy robią to dużo wcześniej (jeszcze zanim miną mój dom), efekt jest taki że duże psy biegają mi po posesji a mam małe dziecko które mogą zaatakować.

Czy jest jakiś sposób (poza ogrodzeniem) na pozbycie się psów z posesji? Jakieś odstraszacze? Czy może kamera i nagrywanie a potem straszenie policją?

#dom #remontujzwykopem #psy #brakkultury
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kwasnybigos: właśnie nie jestem fanem ogrodzeń, dlaczego osiedle w Polsce nie może wyglądać tak jak na zdjęciu poniżej. Wystarczy że ludzie będą szanować czyjąś własność, a teraz ja muszę ponieść koszty budowy ogrodzenia bo ktoś mi wbija na teren. Nie mam psa ale wydaje mi się że jakbym miał to nie pozwoliłbym mu biegać po obcych ogródkach tylko dlatego że ktoś nie postawił ogrodzenia.
Pchelek - @kwasnybigos: właśnie nie jestem fanem ogrodzeń, dlaczego osiedle w Polsce ...

źródło: comment_1595331252nURnOobbkaPxk5vbKfpFw8.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Pchelek: postaw tabliczki: Uwaga cykliczne opryski monotlenkiem diwodoru i ludzie będą omijać Twoją działkę z daleka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz