Wpis z mikrobloga

czaicie byc takim czlowiekiem co np na 8 ma do roboty, ale wstaje nie wiem o 5 i jeszcze idzie na basen a do tego ma przygotowane jedzenie do pracy, a koszule prasuje wieczorem dzien wczesniej? boze jak ja bym chciala byc takim czlowiekiem xD a po pracy posprzatac szybko mieszkanie, poczytac sobie ksiazke, w miedzyczasie cos jeszcze porobic, pocwiczyc joge i isc spac no ja p------e czemu taka nie jestem #gownowpis #zalesie
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@roon0koh chcialabym kiedys tak zyc ()

protip: polecam prasowanie caleh sterty raz w tygodniu bezposrednio po praniu. Wydaje mi sie to bardziej sensowne i czasowo do ogarniecia niz wyciaganie codziennie deski i zelazka.
  • Odpowiedz
@roon0koh prasuje na "sztywno" tylko te rzeczy, ktore potem i tak wisza na wieszakach, wiec nie jest zle. Inne np koszulki moga wg mnie byc lekko zagniecione, ale wciaz widac ze byly prasowane, wiec sa schludne (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@roon0koh średnio wyrobienie nawyku trwa 21 dni. Jak zaczniesz stopniowo wprowadzać te rzeczy to się uda. Potem już o tym nie myślisz, tylko wstajesz bo taki masz nawyk. Z czasem trzymanie się tego jest coraz prostsze. A i najważniejsze: sobie cel jaki chcesz osiągnąć treningiem. Jak rozbijesz sobie to na male, realne do zrealizowania cele to potem już tylko efekt kuli śnieżnej zrobi robotę. Jeszcze z tego mi zostało codzienne czytanie,
  • Odpowiedz