Wpis z mikrobloga

Cienka żyłka i jedziesz delikatnie. Nic nie powinno się stać. Tak ściągają szybki z wyświetlaczy w telefonach. Czymś ostrym możesz porysować proca lub radiator w efekcie będzie gorszy transfer ciepła.
  • Odpowiedz
  • 0
@JanuszProgramowania zauważyłem właśnie, że mam pogiętych kilka nóżek, ale to chyba przy odklejaniu radiatora od płyty się wygięły ( ͡° ʖ̯ ͡°) procek mi się ześlizgnął ale spadł z niska na udo więc to raczej nie przez to
  • Odpowiedz
@Will_Donner: Pamiętaj następnym razem żeby przed zmianą pasty w amdekach puścić stres test (rozgrzać proca) a przed ściągnięciem chłodzenia próbować wykręcać je na boki a nie ciągnąć w górę. No i zazwyczaj jakaś lepsza pasta nie skleja tak jak ta fabryczna dołączona z chłodzeniem.
  • Odpowiedz
@Will_Donner: Jak już odczepisz, to wypieprz to gówniane chłodzenie na zbity pysk, jak procek jest zabezpieczony blaszką, to jeszcze może być, ale do AMD to się w ogóle nie nadaje, bo nie ma możliwości poruszania radiatorem na boki, gdy ten przylega do procka. Kup jakieś chłodzenie, gdzie jego podstawkę montuje się śrubami do płyty głównej, a sam radiator jest zapinany do podstawki i jest możliwość poruszania nim na boki zanim
  • Odpowiedz
nic nie zdzieraj tylko wsadź i podłącz wszystko i pochodzi nagrzeje się pasta i odklei

@Czerwone_Stringi: Chyba teraz musiałby na siłę wsadzić (nie polecam tak robić), bo nie wejdzie z podniesioną dźwignią blokującą procesor bo zaprze się o radiator.
  • Odpowiedz