Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 333
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marsellus nie jest problemem to, że Ci ludzie są ze wsi geograficznie tylko że wybrali ludzie, ktorzy niewiele rozumieją, mają dużo węższe horyzonty a cała swoją wiedzę o świecie czerpią z tvp.
  • Odpowiedz
@marsellus: dlaczego ograniczenie? Nie generalizuje, nie pisze ze wszyscy tacy są ale wśród ludzi z którymi mam do czynienia w większości od razu wiadomo kto skąd pochodzi, ta wiejska buta jest bardzo rzucająca się w oczy
  • Odpowiedz
@marsellus: heh najprawdziwsza prawda. W piątek u mnie w pracy dyskusja o wyborach: ooo jacy to my mondrzy, a te wsioki takie gupie itp. Żenujacy spektakl, słuchałem i już byłem pewien wyniku wyborów. Nie da sie w demokracji wygrać obrażając dużą grupę wyborców.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Kawunia_z_rana: no to nie do końca bo wieś wsi nie równa, na wielu wsiach mieszkają ludzie wykształceni, a są tu bo jest tańsza ziemia i mogą sobie dom postawić. Jasne w większej odległości pewnie to co mówisz ma większe odzwierciedlenie, ale ja siedząc wczoraj w komisji na trochę ponad 400 osób mógłbym naliczyć z 40 gorzej wykształconych czy fanatyków bo to po zachowaniu widać, mówię tu o pisie
  • Odpowiedz
@kumkumrere: tylko dziś wykształcenie nie jest żadnym ani argumentem ani wartością, milion wyższych szkół robienia hałasu sprawiło że jest to wartość względna
I jasne inna jest sytuacja kiedy ktoś buduje dom za miastem bo chce mieć spokój i ciszę a inna kiedy ktoś w tej wsi mieszka od pęciu pokoleń (i to co mnie zawsze rozwala najbardziej) że oni wszystko o sobie wiedzą, kto w jakim domu kto z kim,
  • Odpowiedz