Wpis z mikrobloga

@kinasato: czyli że co, he did it agaaaaain? (_ )

Ja nie wiem, nawet to Kotonoha no Niwa od niego teraz wydaje się nawet spoczko...
Idzie w masówę coraz mocniej czy co, nie pamiętam by takie 5cm bądź Kotonoha były tak popularne a jednak nie męczyły tak mocno.
  • Odpowiedz
@LlamaRzr: właśnie chyba trafiłeś w punkt, to raczej nie jest film wynikający z pasji autora, a zwyczajny produkt mający za zadanie zagonić jak najwięcej 13-latek do zakupu brandowanych parasolek. Pewnie się biedny wypalił.
  • Odpowiedz
oceniam go głównie pod względem technicznym, czy to źle?

@guest: nie, bo jego się ogląda dla ładnych obrazków i zazwyczaj to wymaganie spełnia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Natomiast fabularnie to od dawna wiadomo że będzie słabo i zazwyczaj to wymaganie też się spełnia
Ale w tym momencie sformułowanie "chyba już się skończył" nie brzmi dobrze bo sugeruje, że kiedyś było lepiej. Nie było lepiej, było po
  • Odpowiedz
Shinkai chyba już się skończył, nie byłem nawet blisko wrażenia jakie kiedyś na mnie zrobiło pięć centymetrów albo ogródek.

@kinasato:
Bardzo źle mi się to oglądało, baa trzy podejścia i jestem koło 40 minuty, cały czas sobie zadaję pytanie - to ja się zestarzałem czy ten film jest taki jakiś ... infantylny? Serio, bije od tego taki "6/10 high school slice of life" vibe.
  • Odpowiedz